Noe - un film biblic sangeros si cu roboti Transformers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Il iubesc pe Darren Aronofsky pentru PI (minunat), The Fountain, Requiem for a Dream, The Wrestler, Black Swan - toate filme superbe.

Asa ca, am mers sa vad Noah nu pentru Russell Crowe, ci pentru Aronofsky... Din pacate, Noe este caraghios, dezamagitor si foarte slab. Poate am avut eu asteptari prea mari.

La un moment dat m-am gandit ca, de fapt, toata povestea biblica ar avea loc intr-un scenariu post-apocaliptic, din viitor. Ar fi fost genial, s-ar fi explicat si legat multe, ar fi fost un twist interesant... Dar, nu, Aronofsky s-a jucat cu toate cartile sfinte, a luat ce i-a convenit, a bagat in film tot felul de chestii care n-ar avea ce cauta acolo, daca totul s-ar intampla in anii din Vechiul Testament, insa a tinut cu sfintenie ca totul sa se intample î.Hr.

Michael Bay, pardon, Aronofsky a transformat povestea lui Noe in ceva sangeros (Mel Gibson e mandru, facem pariu), cu batai a la 300, dar in care se folosesc si un fel de arme de foc si destul de multa tehnologie, care n-are cum sa nu te faca sa carcotesti atunci cand o vezi prezentata.

Si, pana la urma, care-i treaba cu robotii? Cum care roboti? Stramosii Transformerilor lui Michael Bay sau, ma rog, golemii sau ingeri cazuti sau ce-or fi. Au fix aceeasi voce ca Optimus Prime si cam si aceleasi puteri. E caraghios...

Un alt aspect deranjant: toate animalele, indiferent de specie, vin in arca si sunt adormite cu un "fum". Si dorm fara nicio problema luni sau ani de zile. Russell Crowe incarunteste pana termina arca si animalele alea inca dorm.

Inteleg ca mai importante sunt revelatiile pe care le are Noe si lupta lui interioara de a-si "sinucide" specia pacatoasa, dar totusi, animalele erau cool in toata povestea cu potopul si arca.

De-a lungul filmului, Noe mai ofera si cateva povete copiilor, cum nu e bine sa ucizi fiinte vii, sa mananci carne, sa rupi plante daca n-ai nevoie vitala de ele, sa nu lasi apa sa curga cand te speli pe dinti etc., dar n-are nicio problema in a omora oameni cu miscari de Jackie Chan inarmat doar cu un varf de sageata.

Oricum, in tot filmul, cele mai mari probleme ale lui Noe sunt contraceptia si abstinenta. Dumnezeu ii da o misiune, dar copiii ii pun bete in roate, asa cum se intampla in orice familie normala. Nu?

Unul dintre baieti o ia razna de la prea multi hormoni si fuge-n lumea pacatoasa sa-si gaseasca pereche. Altul o lasa insarcinata pe sora adoptiva. Dar, va lasam pe voi sa vedeti ce o sa faca Noe, ca si asa v-am dat cam multe spoilere.

Sunt multi care au ridicat in slavi filmu, noua ne-a venit sa facem bascalie la fiecare scena. Am plecat din sala de cinema dezamagiti in ultimul hal. Pacat!

De fapt, fara prea multe pacate, ca dup-aia vine potopul.

Noe

1 comentariu

Noe - un film biblic sangeros si cu roboti Transformers
movieaddicted
#1 -

slab, atat de slab

Gruia FTW!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje