Game of Thrones, sezonul 5, episodul 1 - Pregatirile pentru un sezon plin de confruntari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inainte ca HBO sa difuzeze pe micul ecran primul episod din mult asteptatul sezon 5 din Game of Thrones (pe 13 aprilie), noi am avut ocazia sa-l vedem in premiera pe marele ecran (unde-i sta foarte bine acestui serial). 

Chiar daca se spunea ca intreaga actiune a sezonului 5 se va desfasura in Dorne, primul episod este mai mult o recapitulare in care ni se reaminteste pe unde au ramas personajele principale, dar care ne arata si ca toti se pregatesc acum pentru confruntari care n-au cum sa fie decat sangeroase... si epice. A, si, deocamdata, nici urma de Dorne sau de razbunatorii lui Oberyn.

Atat posterul oficial al sezonului 5, cat si primul episod sugereaza ca Tyrion va avea un rol major in evolutia lui Daenyrys si a reimpacarii ei cu dragonii sai. De asemenea, discutiile dintre Tyrion si Varys sunt printre cele mai bune bucati din acest prim episod.

Apropo de Daenyrys, aceasta are probleme destul de mari in a controla tot ce a cucerit pana acum, dar, dupa cum spuneam, ajutorul e pe drum.

Nici Cersei nu o duce prea bine, odata cu moartea lui Tywin, tradarile si comploturile incep sa ameninte serios viitorul familie Lannister. Asta daca nu cumva episodul 2 va aduce o schimbare radicala. In orice caz, chiar si indurerata si slabita de moartea tatalui, Cersei ne dovedeste ca inca are dintii foarte ascutiti.

In Nord, winter is coming... iar Jon Snow are si el problemele sale, cu Mance si Stannis si The Nightwatch. Aici se ascut sabii, se antreneaza trupe si se planuieste o recucerire. In acelasi timp, Jon e prins la mijloc si nu prea e hotarat in ce directie sa mearga. Insa, sfarsitul primului episod il va pune intr-o situatie foarte delicata. 

Totusi, primul episod ne sugereaza si o calatorie spre Dorne, una alimentata de paranoia si de frica de tradare. Cei care vor ajunge primii la familia lui Oberyn par sa fie Sansa si Littlefinger.

Sezonul 5 va fi cu siguranta unul foarte dinamic, mai ales ca incep sa se intersecteze foarte multe prsonaje care pana acum au avut traictorii paralele. Totodata, toate persoanejele par sa-si ascuta armele si sa se regrupeze pentru noi conflicte si razboaie. Doar stim cu totii ca Valar Morghulis!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje