Cum a fost la DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Prima seara de DokStation la Bucuresti - singurul festival de filme documentare muzicale. Mergem la Centrul Cultural Mihai Eminescu - undeva aproape de Bulevardul Basarabia.

Intram pe o straduta si ajungem la un rond in care gasim ditamai AMFITEATRUL cu gradina. Absolut minunat. Langa noi, alti proaspat-veniti se minuneaza - Cum de exista locul asta in Bucuresti si noi nu am stiut de el pana astazi?

Prindem concertul de Mono Jacks cu Doru in plina forma - care arata mai tanar ca oricand. Ne era dor sa ii auzim live. Trupa - care a facut o pauza destul de mare de live-uri - are zvac si transmite aceeasi energie de "we want more".


Foto: Ionut Rusu

Exista 2 corturi din care iti poti cumpara bere / apa / suc; nu e mare inghesuiala - astfel ca oricine poate prinde un loc de bancuta - oricum Amfiteatrul e imens. E racoare - asa ca daca aveti de gand sa mai mergeti la proiectii in aer liber imbracati-va gros. Am invidiat-o din toata inima pe tipa aia de pe randul 5 invelita in patura.

Incepe documentarul: Nick Cave & The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016). Alb-negru. Artistic. In prima faza am avut senzatia ca e prea "regizat", prea lipsit de scame si de autenticitatea unui raw, dar pe masura ce filmul a evoluat si s-a dezvoltat tonul - l-am apreciat din ce in ce mai mult.

E un film bun. De vazut neaparat. Care iti arata ce se intampla dincolo de arta artistului, cum sotia lui modifica obsesiv lucrurile de prin casa, cum gandurile lui te poarta in zone in care nu ai mai fost demult. 

Avem amaraciune si introspectie, avem darkareala - dar cum altfel ar fi putut sa ajunga la un astfel de album?

Cat despre atmosfera festivalului, ne-a intrecut asteptarile. Oamenii sfintesc locul. Despre asta este vorba.

 
Fotografii de Ionut Rusu

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucuresti, are un program de documentare recente, in premiera in Romania, filme ce descopera povesti despre muzica, povesti din studio, de pe scena si din culise, povesti despre muzici, vorbe si viziuni, povesti ale unor muzicieni cu esecurile si succesele lor.

DokStation se desfasoarara timp de trei zile (23-25 septembrie), in cateva cartiere din Bucuresti, in sectoarele 1, 2, 4 si 6.

Accesul la proiectiile si evenimentele din cadrul DokStation este liber pe baza de rezervare.
Programul complet aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje