Cum a fost filmul de animatie Zootropolis: iepuroaica adorabila si vulpoiul carismatic salveaza un oras intreg

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intr-o stare generala de voie buna, rasete, copii, parinti (bonus: Margareta Nistor chiar in spatele nostru) am mers la Afi sa vedem filmul de animatie Zootropolis.

Poveste

Asta o sa sune a voce groasa din off care spune pe un ton sacadat:

Intr-o lume

In care animalele detin controlul

Si sunt nevoite sa convietuiasca

O politista-iepuras si un vulpoi "descurcaret" trebuie sa lucreze impreuna pentru a dezvalui O MARE CONSPIRATIE.

Insasi povestea e un cliseu. Evident lumea din Zootropolis este o oglinda a societatii din ziua de azi, plina de stereotipuri, de idei preconcepute, de "mismasuri", aranjamente, manipulari si jocuri mai mult sau mai putin politice.

In schimb, personajele nu-s un cliseu. Ba, din contra, ele schimba intreaga perceptie asupra povestii.

Personajele

Atat de frumos desenate, atat de expresive - personajele din Zootropolis au un umor care atinge toate categoriile de varsta. In sala s-a ras mult. Dupa proiectie, oamenii au ramas cu zambetul pe buze si-au plecat din sala intr-o stare de spirit buna.

E genul de film care te binedispune, care merge vizionat si dupa o zi incarcata. Te detensioneaza.

Ofiterul incepator Judy Hopkins (vocea lui Ginnifer Goodwin) ajunge in oras si vrea sa schimbe lumea. I se citeste in ochi si-n urechiuse. Numai ca isi da seama in scurt timp ca a fi primul iepuras intr-o echipa de poliţie formata din animale mari si puternice nu e atat de usor.

Hotarata sa-si dovedeasca valoarea, ea profita de ocazia de a rezolva un caz, chiar daca asta inseamna sa se asocieze cu vulpoiul sarlatan si bun de gura Nick Wilde (vocea lui Jason Bateman), pentru a deslusi misterul. Nick e carismatic, ne-a amintit de Fantastic Mr Fox al lui Anderson. Amandoi au asa o chimie pe ecran cum putini actori au impreuna. Chapeau-bas.

Vorb-aceea "nu-mi prea plac mie vulpoii, da' asta chiar e adorabil!"

Highlights & Coloana sonora

Aparitia Shakirei (cu vocea ei inconfundabila) sub forma unei gazele pop-star a starnit reactii puternice in sala.

Ea isi imprumuta vocea premiata cu Grammy lui Gazelle, cel mai mare star pop din Zootropolis. "Shakira este extrem de prietenoasa si sincera. Dupa ce am intâlnit-o, am regandit personajul. Ea ne-a oferit o perspectiva minunata despre cine e Gazelle”, spune regizorul Rich Moore.

Shakira interpreteaza melodia originala a filmului, „Try Everything”, scrisa de artista Sia si duoul de compozitori Stargate.

Artistii grafici au trebuit sa reprezinte o personalitate de star pop intr-un animal rapid, cu copite.

Gazelele sunt animale micute, care stau adesea in doua picioare cand mananca, pentru a putea ajunge la ramurile mai joase. Sunt simpatice si gratioase, cu picioare aparent fragile. insa sunt incredibil de agile si de puternice. Am imbinat ce am observat cu anumite particularitati ale Shakirei – felul in care isi strange pleoapele, de exemplu –, pentru a surprinde in totalitate individualitatea si forta personajului, spune Renato Dos Anjos, coordonatorul departamentului de animatie.

Cat despre firul epic, este previzibil, ca intr-o fabula. Stii inca din primele momente unde o sa se duca actiunea si cum vor evolua personajele. Insa nu despre suspans este vorba aici. Ci despre cat de frumos sunt construite personajele, cat s-au chinuit sa le faca "umane", cat de autentice sunt expresiile lor.

Cele 6 mari cartiere din Zootropolis

Pentru a crea Zootropolis, artistii designeri s-au inspirat de la orase precum New York si Londra, impletind peisaje urbane tradiţionale cu influenţe globale si elemente animale.

Spre exemplu, in Tundratown exista domuri in forma de ceapa, amintind de arhitectura ruseasca, iar staţia de tren din Zootropolis are o gradina tropicala interioara inspirata de staţia de tren Atocha din Madrid, insa cu turnuri in forma de coarne.

Avand un climat central apropiat de cel al Californiei de Sud, Zootropolis include zone climatice artificiale, pentru a putea acomoda o varietate de locuitori.

Drumul iepuroaicei cu trenul este, intr-adevar, spectaculos si prezinta un univers care combina geometria, arhitectura si natura. Ca o gura de aer proaspat. Ca o mini vacanta direct in sala de cinema. Mai ales ca e 3D.

Mergeti sa il vedeti, o sa va binedispuna.

Zootropolis de la Walt Disney Animation Studios este o comedie de aventuri regizata de Byron Howard (Tangled, Bolt) si Rich Moore (Wreck-It Ralph, The Simpsons) si co-regizata de Jared Bush (Penn Zero: Part-Time Hero).

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje