Cronica de film: The Avengers 2 - o simfonie a distrugerii si o orgie de efecte speciale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inca din primele secunde din The Avengers: Age of Ultron, ecranul este inundat de distrugere, de scuturi si ciocane care zboara si spulbera tot ce intalnesc, de rachete care arunca in aer cladiri si tancuri, de Hulk care face praf si pulbere tot ce-i iese in cale etc etc.

E un "balamuc organizat", o simfonie a distrugerii, in care fiecare super erou "canta" exemplar la instrumentul / super puterea sa.  Cand totul se linisteste, aproape ca-ti vine sa aplauzi, pentru ca n-ai cum sa nu-ti dai seama de munca minutioasa depusa pentru ca fiecare dintre efectele speciale folosite sa loveasca exact unde trebuie.

La acest capitol The Avengers n-o sa dezamageasca, este o orgie de efecte speciale, trase superb in 3D-ul de la IMAX.

Insa, de aceasta data, povestea parca nu se mai leaga atat de bine, nu mai pare la fel de inchegata si, pe alocuri, pare trasa la xerox dupa primul film. De exemplu, cel mai mare dusman al Razbunatorilor vine tot din interiorul lor, atunci cand se lasa cuprinsi de frica, de nesiguranta si cand nu mai actioneaza impreuna, ci separat si haotic.

De asemenea, persoanjele par ceva mai sterse in aceasta parte, iar interactiunea dintre ele e ceva mai fortata decat in filmul din 2012... dar aste sunt deja detalii pe care o sa le uitati atunci cand incepe din nou simfonia distrugerii, iar pauzele intre acte sunt destul de scurte.

Ce avem nou in aceasta parte? O poveste de dragoste intre Bruce Banner aka Hulk (Mark Ruffalo) si Black Widow (Scarlett Johansson).

Trei noi super eroi, introdusi un pic cam artificial: Quicksilver si Scarlet Witch (Aaron Taylor-Johnson si Elizabeth Olsen) si, spre sfarsit, Visions (Paul Bettany).

Un anti-erou prea putin convingator: Ultron, dar carismatic si amuzant in incercarea de-a imita simtul umorului si personalitatea lui Tony Stark.

Descoperim si o noua latura a lui Hawkeye (Jeremy Renner), care pentru cateva momente se dovedeste a fi adevaratul liant al grupului de eroi dezorientati.

Apoi, dupa ce fiecare erou a dat o lupta cu demonii interiori (la propriu), The Avengers se regrupeaza si devin protagonistii unei lupte aproape interminabile cu Ultron si armata sa. Insa, cele mai spectaculoase si memorabile scene de actiune au loc atunci cand Iron Man are o confruntare cu Hulk, in incercarea de-al potoli.

The Avengers: Age of Ultron este un must see pentru toti iubitorii de filme cu super eroi si de efecte speciale, chiar daca pe alocuri dezamageste la capitolul scenariu. De mentionat si ca actorii sunt in forma maxima, in frunte cu Robert Downey Jr. 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje