Sorocul (Due Date)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Due Date
Cu un "d" plasat strategic in titlu, Due Date ar fi devenit "Dude Date" si s-ar fi potrivit de minune, pentru ca asta si este super comedia cu Robert Downey Jr. si Zach Galifianakis - un dude date in toata regula, care se transforma pe parcurs intr-un dude-date-on-an-epic-road-trip.

Pentru ca filmul este regizat de Todd Phillips si pentru ca mare parte din echipa din spatele filmului, plus Galifianakis au pus umarul si la Marea Mahmureala, Due Date are ceva din nebunia si din umorul dement de acolo (apropo, va aparea si Marea Mahmureala 2).

Robert Downey Jr. il joaca pe Peter Highman, un om de afaceri cu probleme de temperament. Acesta trebuie sa zboare dintr-un capat al Americii pana in celalalt pentru a fi alaturi de sotia sa care sta sa nasca. Din nefericire pentru el, acesta ajunge sa-l cunoasca pe ciudatul Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) si amandoi sunt protagonistii unui incident in urma caruia primesc interdictie de a mai zbura cu avionul. Asa ca, Peter se vede nevoit sa imparta o masina cu Ethan intr-un road trip din Atlanta pana-n Los Angeles... dar care se va abate de la ruta initiala si va strabate si Marele Canion sau granita cu Mexicul.

Ethan este un magnet pentru dezastre si situatii penibile, iar toate se sparg in capul lui Peter, atat la figurat, cat si la propriu. Si pana la sfarsitul filmului, Peter va ajunge sa arate ca Bruce Willis in Die Hard. Intreaga lor calatorie este un sir neintrerupt de scene care va vor face sa radeti cu lacrimi si sa exclamati wtf! dupa wtf! 

In ciudat iresponsabilitatii lui Ethan si a nenumaratelor momente in care viata lui Peter este pusa in primejdie, intre cei doi se dezvolta o legatura din care, pana la urma, ar putea iesi una dintre cele mai frumoase prietenii. Pe langa scenele amuzante, exista si cateva scene emotionante, in care Peter ajunge sa-l inteleaga pe Ethan si sa gaseasca motivele necesare pentru a nu-l abandona pe drum sau pentru a nu-l strangula in somn. Pana la urma Ethan se comporta ca un copil, iar Peter va trebui sa invete sa-si stapaneasca nervii si sa faca fata acestor situatii cu calm, pentru ca in curand va fi tatic in adevaratul sens al cuvantului. Asa ca, totul este un exercitiu folositor.

In film mai au cateva scurte interventii si Michelle Monaghan in rolul sotiei lui Peter, Jamie Foxx in rolul unui prieten de-al lui Peter si Juliette Lewis in pielea unei dealer-ite de iarba. Un alt personaj important din film este Sonny, potaia lui Ethan, in jurul caruia se invart cateva dintre scenele amuzante din film. 

Due Date este una dintre cele mai bune comedii ale anului, cu momente care aduc aminte de The Big Lebowski sau Marea Mahmureala, cu multe cascadorii si explozii de hohote de ras. Nu veti pleca din sala dezamagiti sau fara un zmabet pe buze. De vazut!

PS: Cel mai probabil, filmul va rezona mai mult cu publicul masculin, este pana la urma un "dude date", un "dick flick". :) 2 comentarii

Sorocul (Due Date)
Eva
#1 -

:)

Mda, intr-adevar, am plecat cu zambetul pe buze de la film, chiar daca nu fac parte din publicul tinta (dupa cum zice Gruia). :P
Uite, chiar am ales aseara sa vad "Due Date", desi as fi putut sa aleg foarte bine "Eat, pray, love". :)

Sorocul (Due Date)
Mihai
#2 -

wow

"dick flick", doua cuvinte ce n-ar trebui sa fie niciodata alaturate!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje