Premiilor Gopo 2015 - lista completa a castigatorilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea de-a noua editie a Galei Premiilor Gopo si-a impartit trofeele in prezenta a peste 500 de invitati. Gazduita de Diana Cavallioti si Paul Ipate, gala a avut loc aseara, 30 martie, la Teatru National Bucuresti – Sala Radioparte. Telespectatorii au putut urmari ceremonia in direct pe TVR2 si TVR HD.

Actorii Olimpia Melinte (nominalizata la categoria Cea mai buna actrita in rol principal), Florin Piersic Jr. (nominalizat la categoria Cel mai bun actor in rol principal), Catalina Grama, Giulia Nahmany, Dorian Boguta (nominalizat la categoria Cel mai bun actor in rol principal), Emilian Oprea, Andreea Vasile, Sore Mihalache, Maria Dinulescu, Malvina Cservenschi, regizorii nominalizati la categoria Cea mai buna regie, Nae Caranfil si Andrei Gruzsniczki, precum si Alexander Nanau (nominalizat la Cel mai bun film documentar) sunt doar cativa dintre invitatii ce au pasit pe covorul rosu al Galei Premiilor Gopo, ale caror gazde au fost Marius Constantinescu si Camelia Vacaru.

Premiilor Gopo 2015 - lista completa a castigatorilor Premiilor Gopo 2015 - lista completa a castigatorilor
Florin Piersic Jr. si Ofelia Popii (foto: Adi Marinesci)

Closer to the Moon si-a adjudecat 9 statuete Gopo, printre care trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu. Lista este completata de premiile pentru Cel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj si Cea mai buna coafura, Cel mai bun sunet, Cea mai buna imagine, Cea mai originala muzica si Cele mai bune costume.  

Quod Erat Demonstrandum (Q.E.D.), filmul cu cele mai multe nominalizari la Gopo 2015, si-a atribuit 5 trofee, printre care premiile de interpretare de la categoriile Cel mai actor intr-un rol principal - Florin Piersic Jr., Cea mai buna actrita intr-un rol principalOfelia Popii, Cel mai bun actor intr-un rol secundar – Virgil Ogasanu, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar – Alina Berzunteanu. Filmul a primit si statueta pentru Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu).

Multipremiatul Toto si surorile lui, in regia lui Alexander Nanau, a castigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film documentar.

Premiilor Gopo 2015 - lista completa a castigatorilor
Coca Bloos (foto: Adi Marinesci)

Radu Jude a primit in aceasta seara cel de-al saselea Gopo din cariera: Cel mai bun scurtmetraj fictiune, pentru Trece si prin perete.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino). Independenta Film si-a adaugat al saptelea trofeu in palmares, un numar record pentru distribuitorul roman.

Cu incasari in valoare de 1.147.487 RON si 102.026 spectatori, #Selfie a primit Premiul Publicului, iar prezentatorii, Giulia Nahmany si George Pitesteanu si-au facut un selfie pe scena, spre amuzamentul publicului.

Premiilor Gopo 2015 - lista completa a castigatorilor
Nae Caranfil (foto: Adi Marinesci)

Premiul pentru Cel mai bun debut a fost castigat de Vlad Petri, cu documentarul Bucuresti, unde esti?, premiul Tanara speranta a fost oferit Alexandrei Carastoian si Boroka Biro pentru imaginea filmului Plansa, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost adjudecat de O scurta istorie – Astra Film, regia Carmen Lidia Vidu.

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru intreaga Activitate (Eugenia Bosinceanu) si intreaga Cariera (Coca Bloos). Premiile au fost prezentate de Irina Margareta Nistor si, respectiv, Dorina Lazar.

Un Premiu Special i-a fost oferit si regizorului de animatie Ion Truica prezentat de Mihai Mitrica, director artistic Festivalul International de Animatie Anim`est.

LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR PREMIILOR GOPO 2015:

(81 de filme romanesti lansate in cinematografe si in festivaluri in 2014 au fost luate in considerare pentru nominalizarile celei de-a noua editii a galei premiilor Gopo.)

Cel mai bun film: "Closer to the Moon", de Nae Caranfil

Cel mai bun regizor: Nae Carafil ("Closer to the Moon")

Cel mai bun actor intr-un rol principal: Florin Piersic Jr. (pentru rolul Alecu Voican din filmul "Q.E.D.")

Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Ofelia Popii (pentru rolul Elena Buciuman din filmul "Q.E.D.")

Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Virgil Ogasanu (pentru rolul Martin Scaunasu din filmul "Q.E.D.")

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Alina Berzunteanu (pentru rolul Valeria Amohnoaiei din filmul "Q.E.D.")

Cel mai bun scenariu: Nae Caranfil ("Closer to the Moon")

Cea mai buna imagine: Marius Panduru ("Closer to the Moon")

Cel mai bun montaj: Catalin Cristutiu, Larry Madaras, Roberto Silvi ("Closer to the Moon")

Cel mai bun sunet: Alexandru Dumitru, Marius Leftarache, Florin Tabacaru ("Closer to the Moon")

Cea mai buna muzica originala: Laurent Couson ("Closer to the Moon")

Cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu ("Q.E.D.")

Cele mai bune costume: Doina Levintza ("Closer to the Moon")

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura: Lucas Coulon, Maria Andreescu, Laura Ozier, Elena Tudor ("Closer to the Moon")

Cel mai bun film de debut: "Bucuresti, unde esti?", de Vlad Petri

Cel mai bun film documentar: "Toto si surorile lui", de Alexander Nanau

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "O scurta istorie - Astra Film", de Carmen Lidia Vidu

Cel mai bun scurtmetraj fictiune: "Trece si prin perete", de Radu Jude

Premiul Romanian Society of Cinematographers: Vivi Dragan Vasile

"Tanara speranta": Alexandra Carastoian, Boroka Biro (pentru imaginea filmului "Plansa")

Premiul Gopo pentru intreaga activitate: actrita Eugenia Bosanceanu

Premiul special: regizorul de animatie Ion Truica

Premiul pentru intreaga cariera: actrita Coca Bloos

Cel mai bun lungmetraj european (dintre cele distribuite in Romania in 2014): "Marea frumusete/ La grande bellezza", de Paolo Sorrentino

Premiul publicului (premiul pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes de box-office in 2014): "#Selfie", de Cristina Iacob
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje