Interviu cu James Franco - Spring Breakers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Citeste si: Interviu cu Selena Gomez - Spring Breakers

James Franco este un gangster adevarat in filmul Spring Breakers. Franco interpreteaza in pelicula regizata de Harmony Korine rolul unui traficant de droguri, prin urmare a fost nevoie si de o transformare a aspectului fizic pentru a-i da actorului un aer cat mai dur. In interviul de mai jos James Franco povesteste despre aceasta experienta:


James, iti amintesti ce te-a impresionat in primul rand la Harmony Korine (regizorul Spring Breakers)?

Dintotdeauna mi-au placut filmele lui. Cand eram in liceu, am fost sa vad Kids, care a insemnat foarte mult pentru mine. Era ceva nou, extrem de interesant, altfel. De atunci, i-am urmarit toate filmele.

Dar nu l-am cunoscut decat cu ocazia filmarilor la Rebel, inspirat din Rebel Without a Cause al lui James Dean. A fost extraordinar, am terminat filmarile intr-o zi!

Atunci am realizat ca putem lucra foarte bine impreuna. Intr-o zi, mi-a spus: "Ce-ar fi sa facem un film impreuna? Se va numi Spring Breakers. Scriu scenariul si ti-l trimit."

Ce a urmat?

Harmony a plecat in Florida, la Daytona, in timpul vacantei de primavara, ca sa se inspire pentru scenariu. Cand a ajuns acolo, nici urma de tineret in vacanta, iar receptionista de la hotel i-a spus ca de 15 ani tineretul nu mai vine acolo, sa se duca in alta parte daca vrea sa-i intalneasca. Ceea ce a si facut.

Cum te-ai pregatit pentru rolul lui 'Alien' ? Este personajul negativ din film, genul de individ cu care n-ai vrea sa ai de-a face.

Harmony mi-a trimis o multime de extracte video ca sa ma inspir. Vroia o voce cu accent din sud, de aceea mi-a trimis inregistrari cu Gucci Mane si Lil Wayne. O alta sursa de inspiratie a fost acest individ, Dangerous, pe care Harmony l-a intalnit in Florida si care apare si el in film.

Cum l-a gasit?

Dangerous s-a prezentat la o auditie. Cum Harmony are un real talent la a gasi indivizi bizari si extrem de interesanti, imediat a vazut in Dangerous o versiune in carne si oase a personajului din filmul sau. Mi-a trimis o multime din cantecele sale si apoi ne-am dus sa-l cunoastem personal si sa discutam despre el.

Interviu cu James Franco - Spring Breakers

Prin urmare, te-ai inspirat pentru rol din viata unor oameni reali ?

Personajul meu, Alien, are ceva din Dangerous, si anume latura sa oarecum mistica si misterioasa, ascunsa sub aparenta de gangster.

Ca regizor, Harmony a lucrat initial cu non-actori. Se vede ceva din aceasta experienta pe platoul de filmare?

Lucram foarte bine impreuna si cred ca-l inteleg. Am regizat si eu cateva filme, in care am amestecat actorii cu non-actori. Important e sa le dai roluri care li se potrivesc si sa nu le ceri sa spuna replici precise, cum fac actorii.

Acesta e cel mai greu lucru. Trebuie sa-i faci sa se simta relaxati si sa vorbeasca in felul lor propriu, obisnuit. Astfel, poti obtine niste rezultate extraordinare, poate chiar mai bune decat cu actorii. Cu mine, Harmony a adoptat exact aceasta tehnica si mi-a dat cateva indicatii, din cand in cand.

Cum ai reactionat la anumite cerinte - de pilda, sa canti in fata multimii?

Nu sunt rapper si n-am mai facut asta niciodata, insa Harmony mi-a dat curaj. Sigur, nu cant ca 50 Cent, dar el stie sa scoata partea buna din orice. Asta imi da incredere in mine. Trebuie sa ai incredere in regizorul cu care lucrezi, iar Harmony exceleaza la acest capitol. Datorita lui, am fost in stare sa fac multe lucruri pe care nu le mai facusem niciodata, cu convingerea ca va iesi ceva bun.

Care este perceptia ta despre vacanta de primavara si cum crezi ca se reflecta acest obicei tipic american in filmul lui Harmony?

Poate parea ciudat, dar sunt actor de 15 ani si exista experiente pe care nu le-am trait niciodata in realitate, ci doar prin intermediul rolurilor pe care le-am interpretat. De pilda, n-am fost la balul de absolvire a liceului, dar am jucat asta in film. Tot ce stiu despre vacanta de primavara este ceea ce am vazut la MTV. Aceasta este prima mea vacanta de genul acesta.

Cateva dintre tinerele actrite care-ti sunt partenere in film sunt adevarate vedete pop, inca de la o varsta frageda. Cum a fost sa lucrezi cu ele?

Grozav! De aceea actritele nu seamana cu personajele pe care le interpreteaza, le inteleg foarte bine, ceea ce le face sa fie relaxate si naturale. Cred ca si ele isi doreau sa faca un film ca acesta, sa traiasca noi experiente alaturi de oameni reali, de aceea s-au implicat foarte mult.

Citeste si interviul cu:
Vanessa Hudgens
Selena Gomez

Interviu cu James Franco - Spring Breakers

*Interviu realizat de Johannes Bonke
Material pus la dispozitie de Intercom Film

Spring Breakers

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje