Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman s-a nascut pe 23 iulie 1967, in Fairport, New York, USA. Dupa ce a jucat in diferite piese de teatru in timpul liceului, actorul a urmat cursurile Tisch School of the Arts a Universitatii din New York, debutand apoi si in film, cu rolul din "Triple Bogey on a Par Five Hole", in 1991.

Hoffman s-a remarcat pentru interpretarile sale in special in filme independente, dar si-a continuat si cariera de actor de teatru, obtinand chiar si doua nominalizari la premiile Tony. Actorul a colaborat foarte des cu regizorul Paul Thomas Anderson, aparand in toate filmele acestuia, in afara de "There Will Be Blood" ("Va curge sange") si a aparut in trei filme alaturi de actrita Julianne Moore: "Boogie Nights" ("Jurnalul unei vedete de film porno"), "The Big Lebowski" ("Marele Lebowski") si "Magnolia".

Considerat de multi rolul carierei lui Hoffman, interpretarea lui Truman Capote i-a adus actorului 23 de premii, acesta devenind unul dintre cei sapte actori care au castigat Oscarul, Premiul BAFTA, Premiul Critics' Choice, Premiul SAG si Globul de Aur pentru acelasi rol.

Filmografie Philip Seymour Hoffman
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje