Annette Bening

Annette Bening (nascuta in 1958) si-a inceput cariera pe Broadway in piesa de teatru "Coastal Disturbances". Desi piesa a fost de succes, a durat ceva ca actrita sa-si indrepte pasii spre cinematografie si si-a facut debutul in 1986 intr-un film realizat pentru televiziune.

Primul ei rol important a venit doi ani mai tarziu, in filmul "The Great Outdoors" alaturi de Dan Aykroyd si John Candy. Nu a durat mult pana cand actrita s-a facut remarcata, lucru care s-a intamplat cu rolul din The Grifters (1990) alaturi de Angelica Huston si John Cusack, prestatie pentru care a fost nominalizata la Oscar la categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar".

Annette Bening a continuat sa primeasca multe roluri, pe unele le-a acceptat, pe unele le-a refuzat iar pe unele nu le-a putut accepta- actrita trebuia sa fie Catwoman in Batman Returns, dar era insarcinata asa ca a trebuit sa zica "pas" si trebuia sa fie si mama lui Linday Lohan din Freaky Friday.

Dintre hit-urile actritei trebuie sa mentionam si rolul din "American Beauty" ca sotia barbatului in plina criza a varstei mijlocii. Actrita a revenit in atentia publicului pentru rolul din "The kids are all right" pentru care a castigat deja un Glob de Aur la editia din 2011 si o nominalizare la Oscar la categoria "Cea mai buna actrita".
Filmografie Annette Bening
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje