Tot de trebuie sa stiti pana acum despre Premiile Gopo 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmele „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Caini” (regia Bogdan Mirica), „Doua lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) si „Sieranevada” (regia Cristi Puiu), au fost nominalizate la categoria „Cel mai bun film” pentru trofeul Gopo 2017.

unnamed__1_.jpg

21 de lungmetraje romanesti lansate in cinematografele autohtone in 2016 au fost luate in considerare, de juriul din acest an, pentru desemnarea nominalizarilor celei de-a XI-a editii a Premiilor Gopo.

Cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din Romania va avea loc pe 21 martie 2017, la Teatrul National din Capitala.

„Sieranevada” si „Caini” intra in cursa pentru 13 trofee Gopo, cele doua lungmetraje fiind nominalizate la categorii precum: „Cel mai bun film”, „Cea mai buna regie”, „Cel mai bun scenariu”, „Cea mai buna imagine” sau „Cel mai bun actor in rol principal”.

unnamed__2_.jpg

O situatie inedita este inregistrata la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar” unde lupta se va da intre patru actrite din lungmetrajul „Sieranevada” - Tatiana Iekel, Catalina Moga, Ana Ciontea, Judith State - si Viorica Geanta Chelbea nominalizata pentru rolul din „Miracolul din Tekir” (regia Ruxandra Zenide).

La categoria „cel mai bun regizor” au fost nominalizati: Cristian Mungiu („Bacalaureat”), Adrian Sitaru („Ilegitim”), Cristi Puiu („Sieranevada”), Bogdan Mirica („Caini”) si Radu Jude („Inimi cicatrizate”).

unnamed__4_.jpg

Mimi Branescu („Sieranevada”), Adrian Titieni („Bacalaureat”), Bogdan Dumitrache („Dublu”), Gheorghe Visu („Caini”) si Andras Hathazi („Orizont”) sunt cei cinci nominalizati care isi pot adjudeca trofeul Gopo pentru „Cel mai bun actor principal”.

Statueta Gopo pentru „Cea mai buna actrita in rol principal” poate fi castigata de Medeea Marinescu („03.ByPass”), Dana Dogaru („Sieranevada”), Maria Dragus („Bacalaureat”), Rodica Lazar („Orizont”) sau de Alina Grigore („Ilegitim”).

In perioada urmatoare, aproximativ 500 de membri activi din industria cinematografica romaneasca vor fi invitati sa desemneze castigatorii trofeelor Gopo 2017.

unnamed.jpg

„Caini”, filmul regizat de Bogdan Mirica, a fost nominalizat si la categoria „Cel mai bun debut” alaturi de lungmetrajele „Dublu” (regia Catrinel Danaiata) si „Discordia” (regia Ion Indolean).

Adrian Titieni intra in cursa si pentru trofeul Gopo pentru „Cel mai bun actor in rol secundar”. La aceasta sectiune el a fost propus pentru rolul din lungmetrajul lui Adrian Sitaru, „Ilegitim”. Lista este completata de Vlad Ivanov („Caini”), Serban Pavlu („Inimi cicatrizate”), Petre Ciubotaru („Bacalaureat”) si Sorin Medeleni (raposatul actor din „Sieranevada”).

„Camera obscura” (regia Gheorghe Preda),  „Doar o rasuflare” (regia Monica Lazurean-Gorgan), „Imagini din vis” (regia Sorin Luca), „In cautarea tatalui pierdut” (regia Ionut Teianu) si „Varza, cartofi si alti demoni” (regia Serban Georgescu) sunt cele cinci productii ce pot fi votate la categoria „Cel mai bun documentar”.

In lupta pentru trofeul Gopo pentru „Cel mai bun film european”, juriul a nominalizat urmatoarele pelicule: „Fiul lui Saul” / „Saul Fia” (regia Laszlo Nemes), „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), „Mlastina”/ „La Isla Minima” (regia Alberto Rodriguez), „Despre oameni si oi”/ „Rams” (regia Grimur Hakonarson) si „Un porumbel cugetand pe o ramura”/ „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence” (regia Roy Andersson).

Brody-Son-of-Saul-1200.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje