Sieranevada” si „Caini”, marii castigatori la Premiile Gopo 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Peste 900 de invitati au participat aseara, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Gopo.

„Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizari, si-a adjudecat sase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai buna actrita in rol principal”, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), „Cea mai buna actrita in rol secundar” (Ana Ciontea) si „Cel mai bun montaj” (Letitia Stefanescu, Ciprian Cimpoi).

unnamed__1_.jpg

Sase trofee Gopo a castigat si „Caini”, filmul regizat de Bogdan Mirica: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal”, premiu oferit de Audi Romania, (Gheorghe Visu), „Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai buna imagine” (Andrei Butica), „Premiul pentru cea mai buna muzica originala” (Codrin Lazar, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

unnamed.jpg

Un trofeu Gopo pentru „Cea mai buna imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat si de pelicula „Inimi cicatrizate”. Filmul lui Radu Jude a mai castigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Paparuz) si „Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura”, premiu oferit de MAC Cosmetics Romania (Bianca Boeroiu si Domnica Bodogan).

„Doar o rasuflare”, filmul regizat de Monica Lazurean-Gorgan, a castigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost castigat de „4:15 P.M. Sfarsitul lumii” (regia Catalin Rotaru, Carmen Virginia Sarga).

Trofeul „Tanara Speranta” a fost castigat de producatoarea filmului „Ilegitim”, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre „Fiul lui Saul”/ „Saul Fia”, distribuit in Romania de Transilvania Film.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje