Scurtmetrajul Vecina de Alexandra Burca - in sfarsit online integral: "Filmul romanesc cu marijuana"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Va mai amintiti de popularul nostru interviu cu regizoarea Alexandra Burca in care am vorbit despre iarba, reactiile romanilor, filme fara de buget si peripetii de la filmare?

Ei bine, dupa ce filmul s-a plimbat prin lume pe la festivaluri si a fost tare bine primit de public si de critici, s-a intors inapoi acasa.

Integral pe youtube.

Asadar, cu surle si trambite, uite un scurtmetraj de comedie care noua ne-a placut la nebunie.

Serios acum, indiferent de momentul zilei cand ajungeti aici, merita sa va deconectati 12 minute. O sa fie ca o briza verde in mijlocul orasului.

“Vecina” este despre doua fete cucuiete care fumeaza iarba intr-o tara in care este ilegal...si bineinteles ca reactiile nu s-au lasat asteptate. Dupa lansarea trailerului si mai apoi a teaserului, am primit in privat mai multe mesaje de la prieteni care isi exprimau ingrijorarea.

Cea mai mare “panica “ fiind sa nu cumva sa ma aresteze inainte sa poata fi vazut filmul. Si cea mai frecventa intrebare, daca nu mi-e frica? Mai in gluma mai in serios, am inteles ca unii oameni in Romania, chiar si dupa 24 de ani de la Revolutie si zeci de filme facute la nivel mondial pe acest subiect, il considera inca tabu si prefera sa nu se asocieze in nici un fel cu ideea, filmul sau subiectul.

Pe ascuns, insa, multi s-au bucurat. La adapostul intunericului avem ceva mai mult curaj sa ne spunem punctul de vedere. Spunem ca suntem liberi, dar din pacate am ajuns sa ne fie frica pana si de-o comedie sau un like pe Facebook. In schimb le multumesc tuturor curajosilor care au dat like, share si in felul asta m-au sustinut pe mine si filmul “Vecina”.

(Alexandra Burca)

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje