Saptamana viitoare incepe Cinepolitica 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Festivalul de film politic, Cinepolitica 2017 va avea loc intre 20-23 aprilie in Bucuresti. Proiectiile se vor desfasura anul acesta la Cinematograful Elvira Popescu si la Institutul Balassi.

Anul acesta, “Afterimage”, ultimul film al lui Andrzej Wajda, va deschide festivalul.

Wajda recreeaza lumea plina de zbucium si oprelisti a unui artist de avangarda sufocat de socialism-realismul stalinist, in era puterii depline a acestuia. Filmul are multe ecouri si trimiteri catre spiritul contemporan al societatii poloneze si al lumii postcomuniste in general. Refuzul de a capitula in fata unei ideologii impuse si tribulatiile existentei unui artist aflat cu mult inaintea timpurilor sale construiesc o naratiune plina de emotie si intelesuri adanci.

afterimage3.jpg

Pe langa Afterimage, programul festivalului contine si La drum cu tata, debutul Mirunei Lazarescu in lungmetraj, documentarul Trump vs. Clinton, o productie romaneasca in regia lui Trevor Poots si Patria e a noastra/ This Is Our Land, in regia lui Lucas Belvaux- povestea unei asistente medicale apolitice, care ajunge intr-un mod neprevazut se fie activista in cadrul unei formatiuni ultra-nationaliste din Franta.

Trump_vs_Clinton_by_Chainsaw_Film_Production.jpg

Intregul program se poate gasi pe cinepolitica.ro.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu, precum si de pe eventbook.ro
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje