Rezidența internațională de scenaristică Pustnik lansează înscrierile pentru cea de-a 4-a ediție

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A patra ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik, primul astfel de program din România destinat tinerilor scenariști și regizori emergenți din întreaga lume, va avea loc între 9 și 17 septembrie 2018, la Portul Cultural Cetate. Timp de 9 zile, 8 cineaști (3 din România și 5 din afara țării) își vor dezvolta proiectele de film de lungmetraj, pe care le vor putea prezenta, la finalul rezidenței, producătorilor invitați, în cadrul sesiunilor de pitch.

Regizorii și scenariștii se pot înscrie cu proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare (synopsis, exposé, treatment sau prim draft). Aceștia trebuie să fi scris anterior scenariul pentru cel puțin un scurtmetraj sau un lungmetraj prezentat într-un festival internațional de film.

Deadline-ul pentru aplicații este 23 mai 2018, iar înscrierea se poate face online, la www.pustnik.com. Puteți găsi orice informație despre acest proces în secțiunea How to apply. Rezidența nu presupune taxe de înscriere sau participare, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport din București la Port Cetate.

Rezidenții își vor dezvolta scenariile de lungmetraj (debut sau al doilea film), urmând ca la finalul programului să primească feedback și să își poată susține proiectul în fața unora dintre cei mai importanți producători europeni, în cadrul unor sesiuni de pitch informale.

Scenarista Laurence Coriat, cunoscută pentru colaborările cu regizorul Michael Winterbottom, cu care a lucrat la Wonderland (1999), A Mighty Heart (2006) și Genova (2008), se numără printre invitații ediției 2018. Aceasta va susține un masterclass și va avea întâlniri individuale cu rezidenții.

Tema ediției Pustnik de anul acesta, „Don’t Panic”, dorește să exploreze relația artistului cu blocajele sale creative. Ea invită totodată la un dialog despre cum putem depăși fricile și anxietățile comune, în discuțiile deschise dintre viitorii rezidenți și speakerii invitați.

Selecționerii rezidenței sunt Andreea Borțun (scenarist și regizor, România), Bryn Chainey (scenarist și regizor, Marea Britanie/Australia), co-fondatori ai programului PUSTNIK și Lavinia Cioacă (critic de film, România).Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje