Regizorul Pedro Almodovar e presedintele juriului celei de-a 70-a editii a Festivalului de la Cannes

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, care a castigat trofeul pentru regie la Cannes in 1999 cu pelicula "Todo sobre mi madre" va prezida juriul editiei aniversare cu numarul 70 a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc intre 17 si 28 mai.

Cineastul Pedro Almodovar este un icon flamboyant al cinematografiei spaniole, cu notorietate mainstream in industria filmului. La cea de-a 70 editie a Festivalului de la Cannes a raspuns invitatiei lui Pierre Lescure si Thierry Fremaux de a prezida juriul competitiei oficiale a Festivalului de la Cannes.

"Sunt foarte fericit pentru sa sarbatoresc cea de-a 70-a aniversare a Festivalului de Film de la Cannes in aceasta functie foarte privilegiata. Sunt recunoscator si onorat si recunosc ca am trac! Sa fii presedintele juriului este o mare responsabilitate si voi incerca sa fiu la inaltimea prestigiosului rol. Pot sa va spun ca eu ma voi dedica trup si suflet acestei sarcini, care este in acelasi timp o placere si un privilegiu.", a declarat Pedro Almodovar, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.

Festivalul de Film de la Cannes celebreaza in 2017 opera cineastului spaniol, care simbolizeaza Spania moderna si libera. La randul sau, Pedro Almodovar onoreaza de fiecare data prin filmele sale puterea magica a cinematografiei si ofera omagii maestrilor Sirk, Franju, Hitchcock sau Bunuel.

Pedro Almodovar este cunoscut pentru comediile si dramele sale care au ca tema centrala viata si relatiile de familie si a castigat Oscarul pentru cel mai bun film strain in 1999, cu "Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre", dar si Oscarul pentru cel mai bun scenariu, in 2002, cu "Vorbeste cu ea/ Hable con ella".
Cu peste 20 de lungmetraje la activ, Pedro Almodovar a construit cea mai admirata filmografie din cinematografia spaniola dupa Luis Bunuel si a lansat o intreaga generatie de actori iberici - Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril si Penelope Cruz.

Printre celelalte pelicule notabile ale sale se numara filme precum "Tocuri inalte" (1991), "Sange fierbinte" (1997), "Proasta crestere" (2004), "Imbratisari frante" (2009), "Pielea in care traiesc" (2011). Cel mai recent film regizat de Pedro Almodovar se intituleaza "Amantii pasageri" si a fost lansat in 2013.

Cea de-a 70-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfasura intre 17 si 28 mai. Filmele selectate in competitia oficiala si componenta juriului vor fi anuntate la jumatatea lunii aprilie.

Festivalul de la Cannes este un festival cinematografic de mare prestigiu international, care se desfasoara in fiecare an, in luna mai, la Cannes, oras situat in sudul Frantei.

Oferind garantia unei importante acoperiri din partea mass-mediei, festivalul este vizitat in fiecare an de numeroase staruri de cinema, incantate de ocazia de a fi prezente (Montee de Marche). Multi producatori aleg acest prilej pentru a lansa ultimele lor realizari si pentru a vinde drepturile de difuzare distribuitorilor veniti din intreaga lume.

Festivalul de film de la Cannes isi are originea in 1932 cand ministrul educatiei din Franta de atunci, Jean Zay, la propunerea lui Philippe Erlanger si cu ajutor american si britanic, a organizat primul festival international francez al filmului. Incepand cu 1947, festivalul a fost denumit "Festival du film de Cannes". De atunci locul desfasurarii festivalului a ramas acelasi, orasul Cannes de pe Riviera franceza.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje