Regizorul filmului premiat cu Oscar - The Artist - vine pentru prima data in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Regizorul filmului The Artist, care a castigat premiul Oscar in 2011 pentru cel mai bun film, vine la Bucuresti in cadrul festivalului Les Film de Cannes a Bucharest.

Regizorul francez Michel Hazanavicius, care a fost onorat cu un Oscar la categoria cel mai bun regizor cu un film mut, vine pentru prima data in Romania.

Cu ocazia vizitei la Bucuresti regizorul isi va introduce personal filmul lansat anul acesta in competitie la Cannes, The Search, o drama impresionanta despre razboiul din Cecenia, cu Bérénice Bejo si Annette Bening.

Michel Hazanavicius le va vorbi cinefililor, cineastilor si studentilor la cinema despre regie, lucrul cu actorii, experienta la Hollywood si provocarea de a face un film mut.

In cadrul festivalului vor fi proiectate si cateva dintre filmele sale anterioare.

Cineastul francez de origine lituaniana detine un record in cinematografia franceza: este singurul al carui film a fost nominalizat la zece premii Oscar. The Artist este, totodata, prima productie franceza desemnata Cel mai bun film la premiile Academiei Americane de Film, iar Jean Dujardin - cel dintai actor francez care ia statueta.

Totodata, The Artist a ajuns sa ia peste 100 de premii in toata lumea, inclusiv cinci Oscaruri, trei Globuri de Aur, sapte premii BAFTA si sase César.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje