Proiecție & Masterclass Superscrieri la TIFF

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe 6 iunie, TIFF și FFFF (Fundația Friends For Friends) te invită la două proiecții speciale urmate de un Masterclass Superscrieri - dezbatere pe tema fenomenului emigrării în România.

Cele două filme, în ordinea proiecției: „Învierea domnului Constantin” (2019), în regia lui Cornel Brad și documentarul „Nu e nimeni acasă” (premiul I video @ Superscrieri 2018), realizat de jurnaliștii Recorder.ro - Andrei Udișteanu, David Muntean și Cristian Delcea.

61290061_2213341948714946_474706693524029440_n.jpg

PROGRAM: Proiecția începe pe 6 iunie, la ora 15:00 @ Cinema Arta din Cluj, imediat după care urmează Masterclass-ul Superscrieri, la ora 16:30.

INVITAȚI: Cornel Brad, echipa Recorder.ro (David Muntean, Andrei Udișteanu, Cristian Delcea)

MODEREAZĂ: sociologul Barbu Mateescu

Pornind de la poveștile prezentate de cele două filme organizatorii își propun să mergem împreună cu realizatorii lor în culisele fenomenului emigrării, să înțelegem mai bine cum și de ce capătă amploare în România și ce povești aduce odată cu el felului în care ne raportăm la societate.

BILETE la cele două filme + Masterclass Superscrieri

------
SYNOPSIS FILME
*** „Nu e nimeni acasă” (2018, Recorder.ro) ***

O familie românească cu doi copii din așa numita clasă de mijloc alege să emigreze în Anglia. Cum arată ultimele lor săptămâni înainte de plecare este o imagine simbol pentru un fenomen: români care pleacă definitiv, printre munți de bagaje, din autogări și aeroporturi aglomerate, copleșiți de frustrări, dezamăgiri și nenumărate regrete.

Documentarul a fost invitat special în programul TIFF în urma premiului I la categoria TV&video-jurnalism de la Premiile Superscrieri 2019, o recunoaștere a jurnalismului de calitate din România.

*** „Învierea domnului Constantin” (2019), în regia lui Cornel Brad, produs de Libra Film Productions ***

Auto-exilat în Turcia din 1999 și proaspăt expulzat, domnul Constantin află că este declarat decedat de către justiția română, prima oară chiar la cererea nevestei sale. La granița dintre două lumi, cu gândul la viața sa din Istanbul și cu trupul în Bârladul natal, domnul Constantin își caută răspunsurile existențiale în zilele Săptămânii Mari. Viața unui emigrant întors acasă pare însă fără soluții la simplele griji pământești și definitiv răvășită de eros și  thanatos.

----------
Superscrieri este o inițiativă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), care din 2011 aduce recunoaștere jurnalismului onest și unei noi generații de autori care țin sus steagul acestei meserii, pentru a ne ajuta să cunoaștem în profunzime aspecte importante ale lumii în care trăim (FFFF.ro/superscrieri).

PROGRAM COMPLET TIFF: https://tiff.ro/program-TIFF-2019Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje