Prima femeie-regizor care a deschis Festivalul de la Cannes vine la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Emmanuelle Bercot, renumita actrita, regizoare si scenarista franceza vine pentru prima data in Romania, in deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie), pentru a-si prezenta filmul La Tête haute, acelasi care a deschis festivalul de pe Coasta de Azur.

Emmanuelle Bercot este a doua femeie-regizor din istorie care a inaugurat Festivalul de la Cannes, prima fiind Diane Kurys cu A Man in Love, in 1987.


Sursa

Cu filme selectionate la Cannes, Venetia si Berlin si cronici elogioase pentru rolurile sale, Bercot este una dintre vocile momentului in cinema-ul francez. in seara de gala de pe 23 octombrie, vedeta se va intalni cu publicul si va raspunde intrebarilor, la finalul proiectiei. Spectatorii vor vedea in premiera in festival si Mon Roi, drama care i-a adus lui Bercot Premiul pentru interpretare feminina la Cannes, ex aequo cu Rooney Mara (Carol).

Anul acesta, filmul scris si regizat de ea, La Tête haute – al patrulea lungmetraj din cariera sa – a fost ales sa deschida Festivalul de la Cannes. Avandu-i pe Catherine Deneuve si Benoit Magimel cap pe afis, La Tête haute urmareste parcursul lui Malony, de la sase la 18 ani, perioada in care un judecator de copii si un educator incearca neobosit sa-l salveze. Tanarul actor din rolul principal, Rod Paradot, este considerat revelatia anului in Franta.

Personalitate fascinanta, Emmanuelle Bercot este recunoscuta pentru filmele sale despre adolescenta, dar si pentru rolurile in productii semnate de Claude Miller, Bertrand Tavernier sau Olivier Assayas.

Les Films de Cannes à Bucarest  va avea loc intre 23 si 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si CinemaPRO.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje