Povesti provocatoare cu femei puternice la Les Films de Cannes à Bucarest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Les Films de Cannes à Bucarest 2014 aduce in atentia voastra cinci filme intense regizate de cineaste sau axate pe personaje feminine puternice.

Doua dintre filmele aduse in premiera la Bucuresti au obtinut premii importante la Cannes: Le Meraviglie a castigat Marele Premiu, iar Party Girl – Camera d’Or.

Drept urmare in Party Girl (foto) o sa aveti ocazia sa vedeti unul dintre cele mai neconventionale portrete feminine din cinema si este regizat de un grup de prieteni: Marie Amachoukeli, Claire Burger si Samuel Theis.

Despre ce este vorba in film? Fascinate de mama lui Samuel Theis, care a decis sa se casatoreasca la 60 de ani, dupa o viata tumultoasa petrecuta prin cluburi, cele doua regizoare i-au propus sa faca un film despre ea.

Angélique Litzenburger a ajuns astfel sa-si joace propriul rol intr-un film doar partial fictiune, alaturi de familie si actori non-profesionisti.

Cineasta italiena Alice Rohrwacher a realizat filmul Le Meraviglie in care joaca Alexandra Maria Lungu, fiica unor imigranti romani, aflata la primul rol, Monica Bellucci si Alba Rohrwacher, sora regizoarei.

Actrita romanca o interpreteaza pe Gelsomina, fiica unor fermieri italieni care duc o viata retrasa si au grija de stupii lor de albine. Aparitia unui baiat si a unei prezentatoare TV (Bellucci) in satul lor o fac sa-si doreasca o altfel de viata.

Un trio fascinant formeaza actritele Juliette Binoche, Kristen Stewart si Chloë Grace Moretz, in noul film al renumitului cineast francez Olivier Assayas, Clouds of Sils Maria (foto). Filmul urmareste o actrita (Binoche) pusa in fata provocarii de a juca in aceeasi piesa controversata despre doua lesbiene care i-a adus celebritatea cu 20 de ani in urma.

O sa puteti viziona in cadrul festivalului si povestea bizara din Amour Fou (foto), cel de-al saselea film regizat de austriaca Jessica Hausner si proiectat in Un Certain Regard. Actiunea este plasata in 1810, in Berlin, si este inspirata de povestea adevarata a scriitorului Heinrich von Kleist (Christian Friedel) si a iubitei lui, Henriette Vogel (Birte Schnöink).

O poveste de dragoste este prezentata in Bird People. Filmat aproape in intregime intr-un hotel de aeroport, ii are in distributie pe Josh Charles, Anaïs Demoustier, Roschdy Zem, Radha Mitchell.

Filmele Clouds of Sils Maria si Le Meraviglie vor fi distribuite in Romania de Transilvania Film.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje