Pelicam, Festivalul International despre mediu si oameni, va avea loc la Tulcea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vesti bune din lumea filmului. Cea de-a treia editie Pelicam, Festivalul International despre mediu si oameni, va avea loc la Tulcea in perioada 13-15 iunie.

Din program fac parte documentare memorabile, precum si ateliere dedicate celor pasionati de film si de natura.

Workshopuri

Regizorul si producatorul Thomas Ciulei va veni la Pelicam si va conduce un atelier de creatie dedicat autorilor de film documentar pe 14 si 15 iunie.

"Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanti sa plece acasa cu sentimentul ca au reusit sa se pozitioneze personal fata de subiectul filmului si ca o analiza profunda a realitatii inseamna intotdeauna sa fii subiectiv", spune regizorul Thomas Ciulei.

Olandezii de la Green Film Making Project  vor fi prezenti la festival pe 14 si15 iunie, cand vor sustine un atelier despre cum se poate face un film cat mai “verde”, cu un impact cat mai scazut asupra mediului.

Workshop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger Event Producer pentru The Green Film Making Project, si de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda. Deepeei are deja in palmares doua filme realizate intr-un mod sustenabil, Balance si Going South.

Vor mai fi ateliere dedicate tinerilor care vor sa se familiarizeze cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice si vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului care dureaza intre 9-14 iunie.

Inscrierile pentru Atelierul de Creatie Filme Documentare se fac la adresa workshop@pelicam.ro cu specificarea numelui workshop-ului.


Scena din Il était une forêt

Filme

In selectia filmelor proiectate, se numara Il était une forêt / Once Upon a Forest, filmul regizorului francez Luc Jacquet care a primit premiul Oscar pentru La marche de l’empereur / March of the Penguins.

Spectatorii Pelicam vor mai putea viziona o retrospectivă a filmelor lui Luc Jacquet.

Au Bord du Monde va fi, de asemenea, proiectat la Tulcea, in prezenta regizorului Claus Drexel, care a petrecut un an cu persoanele fara adapost din Paris, incercand sa le dea o voce si sa afle ce parere au ei despre lume si viata.

In cadrul sectiunii Fresh Perspective veti putea viziona filme documentare care abordeaza subiecte de mediu si prezinta solutii inovatoare.

Trupe invitate

Festivalul va fi deschis de trupa Baba Zula de la Istanbul. Iar in incheierea Pelicam ii veti putea auzi si pe cei de la Subcarpati.

In incheiere, va prezentam trailerul filmului Il était une forêt ce va fi proiectat in cadrul festivalului.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje