Netflix va finaliza si lansa ultimul film regizat de Orson Welles, ramas neterminat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Netflix va reinvia ultimul film al maestrului Orson Welles. Platforma de filme online a cumparat drepturile pentru ultimul film al regizorului, ramas neterminat, pentru a-l monta si finaliza sub supravegherea unuia dintre producatorii din timpul filmarilor.

"The Other Side Of The Wind" a fost filmat intre 1970 și 1976, insa nu a mai fost terminat, din cauza unor neintelegeri cu principalul finantator al proiectului, iranianul Mehdi Bushehri, fratele sahului Iranului.

rexfeatures_5863950b-e1489529497230.jpg

Orson Welles, castigator al premiului Oscar pentru filmul-cult ”Citizen Kane” spera ca acest film sa ii asigure revenirea in prim-plan. 

In mod ironic, pelicula prezinta chiar povestea unui regizor care incearca sa finalizeze o capodopera cinematografica in timp ce se lupta cu sistemul de la Hollywood.

15WELLES1-master768.jpg
Filip Jan Rymsza, unul dintre producatorii proiectului (foto via NY Times)

Netflix a incredintat finalizarea filmului lui Frank Marshall, unul dintre producatorii proiectului la momentul filmarii. De atunci, californianul a lucrat la zeci de filme de succes, printre care "Back to the Future", "Indiana Jones", "The Bourne Identity" sau "Sully".

Benzile de film vor fi restaurate, iar montajul va fi finalizat in conformitate cu scenariul scris de Orson Welles in colaborare cu croata Oja Kodar.

15WELLES2-master675.jpg
Sursa fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje