John Hurt, actorul din ”The Elephant Man”, ”Harry Potter” si ”Alien”, a murit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Actorul britanic John Hurt, cunoscut pentru roluri in filme ca „The Elephant Man” si „Midnight Express”, a murit vineri, la varsta de 77 de ani. Acesta sufera de cancer pancreatic.

john_hurt_in_2015.jpg

Cu o cariera intinsa pe sase decenii, John Hurt a fost nominalizat de doua ori la Oscar: in 1978, pentru rolul secundar din „Midnight Express” si in 1980 pentru rolul principal din „The Elephant Man”. De asemenea, a castigat un Glob de Aur si patru premii BAFTA. A jucat in peste 200 de filme si seriale TV de-a lungul carierei sale, incepute in 1962. Printre ele - „Harry Potter”, „Indiana Jones”, „Hellboy”, „Alien” si „Doctor Who”.

Unul dintre cele mai recente filme in care a jucat este „Jackie” (2016), in care interpreteaza rolul parintelui Richard McSorley.

Nh42wSsB.jpeg

In 2015, actorul a fost inobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru activitatea sa dramatica.

John Hurt a urmat cursurile scolii de arta St. Martin din Londra, inainte de a obtine o bursa la Royal Academy of Dramatic Art, in 1960. A debutat doi ani mai tarziu, cu un rol mic, in serialul „Z Cars”. A fost casatorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianista si fosta actrita.

john_hurt_kings_head_theatre_islington_1970s.jpgNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje