Inimi Cicatrizate de Radu Jude a castigat Premiul Special al Juriului la Locarno

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate” a castigat sambata ”Premio speciale della giuria” in cadrul Festivalului International de Film de la Locarno (3-13 August 2016). Special Jury Prize este unul dintre principalele premii ale prestigiosului eveniment din Elvetia, fiind in valoare de 30.000 de franci elvetieni.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate” este o adaptare libera dupa opera literara a lui Max Blecher.

Filmul a fost elogiat de critica de specialitate internationala si a fost primit cu aplauze furtunoase de publicul prezent la proiectiile din cadrul festivalului.

Actiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc in anul 1937 cand Emanuel, un tanar de douazeci de ani, bolnav de tuberculoza osoasa, se interneaza intr-un sanatoriu de pe malul marii.

Din distributie fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Harnut, Serban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Radu Jude a castigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, productia romaneasca cu cel mai mare succes de box-office in 2015.

Scenariul si regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jurg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Sirli. Dana Paparuz a fost responsabila de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafura iar scenografia a fost realizata de Cristian Niculescu.
Producator Ada Solomon, co-producatori Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producatori asociati Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje