Filmul romanesc "Ilegitim“ a castigat trofeul cel mare la Odesa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vorbeam cu Robi Urs, actorul din rolul principal al filmului "Ilegitim", si-mi povestea ca-i la Festivalul International de la Odesa. Oras, oameni, atmofera. Apoi, baaam - imi trimite poza cu trofeul. Si-am simtit o mandrie din aceea rara, care are radacinile in ani de admiratie pentru munca pe care a depus-o si despre care mi-a povestit adesea.

Asadar, filmul "Ilegitim“ (2016) regizat de Adrian Sitaru, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a saptea editie a Festivalului International de la Odesa, care a avut loc intre 15 si 23 iulie.

Trofeul a fost inmanat de presedintele juriului, Christopher Hampton, scenarist recompensat cu Oscar si ridicat de protagonistii productiei, Alina Grigore, care este si co-scenarist, si Robi Urs.

2.jpg

Povestea

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme romanesti din ultimii ani, spune povestea a doi frati (interpretati de Alina Grigore si Robi Urs) si iubirea lor ilegitima.

Din distributie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore si actori neprofesionisti din cadrul scolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu si Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru si Alina Grigore, imaginea poarta semnatura lui Adrian Silisteanu si Alexandru Lorian Timosca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu si Theo Lichtenberger, in timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip si Dan-Stefan Rucareanu, iar producator este Anamaria Antoci. “Ilegitim” este o productie Domestic Film, in coproductie cu Film Produkcja (Polonia) si Damned Films (Franta).

53323585971.jpg3.jpg

Premii castigate pana acum

Festivalul International de Film de la Berlin 2016 - C.I.C.A.E Award - Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta.

Pula Film Festival din Croatia - Golden Arena pentru cel mai bun lungmetraj din sectiunea internationala + Trofeul pentru cel mai bun lungmetraj din sectiunea Neighbours and Friends

L'Europe autour de l'Europe de la Paris - Prix Sauvage + Alina Grigore a primit o mentiune speciala.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje