Filmele castigatoare din cadrul Dracula Film Festival

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pasionatii de film au fost asteptati, in perioada 12-16 octombrie, la Brasov, unde a avut loc cea de-a patra editie Dracula Film Festival, eveniment dedicat iubitorilor de filme horror si fantasy.

Pe 16 octombrie 2016, la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, a avut loc Gala de decernare a premiilor, iar cei 1000 de euro pentru locul I au revenit productiei suedeze The Giant / Jatten, regizate de Johannes Nyholm.

3.jpg

O emotionanta poveste despre oamenii pe care societatea moderna tinde sa ii ascunda, dupa cum si-a motivat alegerea juriul format din:

  • Magnus Paulsson (Festivalul International de Film Fantastic de la Lund, Suedia)
  • Ian Rattray (Horror Channel FrightFest)
  • Jonathan Lanaerts (Festivalul International de Film Fantastic din Bruxelles).

Rikard, personajul principal al filmului, este un barbat autist, cu o severa diformitate, care incearca cu ajutorul unui gigant sa isi gaseasca drumul spre mama de mult pierduta.

1.jpg

Trofeul Little Dracula pentru Cel mai bun scurtmetraj international a revenit filmului We Together (R. Henry Kaplan, SUA) pentru "drumul foarte scurt dintre viziunea regizorala si realizarea filmului", in timp ce Trofeul Vladutz pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc a mers catre regizorul Radu Potcoava pentru Ma cheama Costin.

O mentiune speciala a fost acordata memorabilei animatii despre presiunea de a le dezvalui parintilor cine esti cu adevarat a lui Paul Muresan - Mama, tata, trebuie sa va spun ceva, "un film care a reusit sa transforme un moment foarte scurt in cinci minute folosind un mix intre animatie si muzica".

2.jpg

Juriul sectiunilor de scurtmetraj international si scurtmetraj romanesc a fost alcatuit din Alexandra Safriuc, co-fondator ShortsUp, binecunoscutul DJ si realizator radio George Andreescu aka Gojira si Silviu Gherman, scriitor, muzician si actor.

Surpriza acestei editii a fost scurtmetrajul filmat cu telefonul mobil, intitulat Nesimtito, realizat de Catalin Moise si Flavia Negoescu, care a castigat prima editie a sectiunii Dracula Digital, destinata tinerilor cineasti de gen. Premiul acestei sectiuni este in valoare de 500 de Euro.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje