Filme horror si fantastice la cea de-a 5-a editie a Festivalului Luna Plina de la Biertan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Festivalul de Film Horror și Fantastic ”Luna Plina”, primul de acest gen din Romania, va avea loc intre 25 si 28 august in in Biertan. Evenimentele vor avea loc in Gradina Melies, Cinema Vertigo, Sala Karloff si la terasa ”La Tarus”.

Afis_Luna_Plina.jpg

Sase lungmetraje intra in competitia pentru Trofeul ”Luna Plina”, la cea de-a cincea editie. Spania va pune stapanire pe Gradina Melies, chiar in prima seara a festivalului, odata cu ”Mi Gran Noche”, cel mai recent film al renumitului regizor Alex de la Iglesia, prilej de excese bahice, satira si explozii histrionice tipice pentru un Revelion televizat local. Patru nominalizari la Premiile Goya.

Mi_Gran_Noche.jpg
Mi Gran Noche

O raritate, Romania e prezenta in program cu ”Vizitatorul”, debutul in lungmetraj al lui Jamil Hendi cu Ionut Grama, Oana Irina-Dusu si Andreea Bosneag in rolurile principale. Un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbra si tinerii care se muta in el.

Sensoria.jpg
Sensoria

Filmele de groaza suedeze sunt reci si necrutatoare cu personajele lor. In multi-premiatul ”Sensoria” (r. Christian Hallman), Caroline, batuta oricum de soarta, isi doreste un nou inceput si schimba apartamentul, moment in care realizeaza ca nu este atat de singura pe cat ar crede si pe cat si-ar dori. Din Argentina aflam cum e cu teroarea la psihiatru - „Presagio” / „Omen” (r. Matias Salinas) e povestea unui tanar scriitor pe care terapia dupa moartea sotiei si a copilului il catapulteaza intr-un univers halucinant, la granita dintre real si fantastic.

presagio-3-711x400.jpg
Presagio

Revine competitia de scurtmetraje la ”Luna Plina”, iar cele sapte productii care vor concura pentru Premiul Publicului au fost selectate de criticul de film Catalin Mesaru: ”Ermida”, ”Mayday”, ”La Voce”, ”Death Sentence”, ”The Procedure”, ”Leshy” si ”Somnul lui Richi”, al lui Lari Gligor si Iulian Stanciu.

Scurtmetrajele din selectie acopera o plaja larga de delicii poetic-terifiante, scabroase si cu impact eminamente la publicul doritor de frisoane pe sira spinarii. Filmele vin din zone diferite ale globului: Canada, Portugalia, Franta, Cehia, SUA si, mai ales, Romania -  lucru imbucurator pentru publicul neaos insetat de groaza si teroare”, spune Catalin Mesaru.

0017013505rocky.jpg
Rocky Horror Picture Show

Pentru ca anul acesta se implinesc 30 de ani de la lansare, in atmosfera unica a Biertanului, spectatorii ii vor putea revedea pe David Bowie si Jennifer Connelly in iconicul Labyrinth (r. Jim Henson, 1986). Ca in fiecare an, neegalatul, mereu surprinzatorul si adictivul ”Rocky Horror Picture Show” (r. Jim Sharman, 1975) va inchide festivalul.

Nu lipsesc de la ”Luna Plina” nici petrecerile, jocurile de tip ”escape room” sau targul de produse traditionale si hand-made. Cinefilii au la dispozitie, pentru cazare, pensiunile din zona, dar si un camping modern.

Abonamente (cu sau fara camping inclus)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje