Festival International de Film Rotterdam revine la BIEFF 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Continuand colaborarea de succes cu inovatorul Festival International de Film de la Rotterdam, BIEFF ofera cinefililor din Romania ocazia rara de a vedea cateva dintre cele mai interesante filme din competitia Tiger Awards for Short Films.

Concentrandu-se asupra rolului cinema-ului in (re)prezentarea istoriei recente, cu complexele sale implicatii socio-politice, programul tematic Painting With History relativizeaza notiuni precum realitatea si fictiunea, falsitatea si adevarul, analizand caile prin care subiectivitatea si obiectivitatea se intrepatrund in procesul de construire a memoriei si identitatii, atat personale cat si colective.

Focalizand pe conceptul de reprezentare nationala, One.Two.Three, expus la cea de-a 56-a Bienala de la Venetia, este un demers de restitutie a rolului aproape necunoscut jucat de intelectualitatea congoleza in cadrul miscarii Internationala Situationista. Impreuna cu autorul cantecului si cu cativa tineri muzicieni din Kinshasa, artistul vizual Vincent Meessen reinterpreteaza un cantec de protest scris in mai 1968; iar legendarul club de rumba Un.Deux.Trois, candva sediul modernitatii artistice congoleze, devine cutie de rezonanta pentru impasurile istoriei, in timp ce proteste populare izbucnesc chiar dincolo de zidurile sale.

unnamed__2_.png

Investigand cu inteligenta si spirit ludic insusi actul privirii, programul de competitie The Alchemy of the Frame exploreaza nelimitatul si mereu suprinzatorul potential creativ al limbajului cinematografic.

Dupa premiera internationala la prestigiosul Festival de Film de la Locarno, etern provocatorul Gabriel Abrantes revine la BIEFF cu umorul subversiv specific, intr-o ireverentioasa poveste falica despre sculptura lui Brancusi numita Principesa X, simultan un omagiu emotionant si plin de respect adus fragilitatii umane ce se ascunde sub masca curajoasa a artei. A Brief History of Princess X face o cronica a celebrei lucrari de (infama) notorietate a sculptorului, urmarind firele narative incarcate de erotism care fac legatura intre conceperea lucrarii, cea care i-a fost model (Principesa Marie Bonaparte), studiile ei revolutionare in materie de sexualitate feminina si, in fine, impactul sculpturii in spatiul muzeal.

unnamed__3_.png

Noua editie a Festivalului Internațional de Film Experimental Bucuresti BIEFF va avea loc intre 28 martie si 2 aprilie. Biletele sunt disponibile online pe Eventbook.

Programul complet BIEFF 2017
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje