Dracula Film Festival – proiectii speciale si alte surprize

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dracula Film Festival va avea loc in Brasov, in perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta.

In cadrul traditionalului parteneriat cu Viasat History, Dracula Film Festival prezinta doua filme pline de vrajitorii, magie neagra si farmece care-ti dau fiori pe sira spinarii: clasicul Vrajitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick (r. George Miller, 1987) si The Witch (r. Robert Eggers, 2015), unul dintre cele mai fascinante filme de groaza arthouse ale ultimilor ani, in care stilul si oroarea triumfa.

Intrarea la aceste proiectii este libera, precum si la conferintele Dracula FF prezentate de Viasat si moderate de Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judetean de Istorie Brasov:

“Virtute si vrajitorie. Portrete feminine brasovene in epoca premoderna” (invitat Irina Mastan, istoric), “Despre viata, moarte si trup din perspectiva legendelor mai vechi si mai noi” (invitat Laura Iliescu, senior researcher la Institutul de Etnografie si Folclor “Constantin Brailoiu” Sibiu, si “Dracula va invita in Republica Socialista Romania” (invitat Liviu Tofan - Institutul Roman pentru Istorie Recenta).

In programul Dracula Film Festival se regasesc si doua filme care vor rula in premiera in Romania: cel mai recent film din seria deja cult Blair Witch, care a dat lovitura de box office si a beneficiat de laudele pasionatilor de filme de groaza, si Camera terorii/ The Disappointments Room (r. D.J. Caruso, 2016), un thriller supranatural cu Kate Beckinsale.

Blair Witch (r. Adam Wingard, 2016) este un sequel la The Blair Witch Project si ii aduce in prim-plan pe James, fratele personajului principal din filmul original, si pe gasca sa de prieteni, care se aventureaza in padurile bantuite, in care in urma cu 20 de ani au disparut in circumstante ciudate cei trei protagonisti ai filmului regizat de Daniel Myrick si Eduardo Sanchez.

Camera terorii  este o poveste terifianta despre aventurile unei familii care odata mutate intr-o veche casa descopera ca dincolo de eleganta locuintei se ascunde un trecut inspaimantator, care va incepe sa ii bantuie.

Filmul va rula in cinematografele din Romania incepand cu 28 octombrie si este distribuit de Forum Film.

Nici concerte Dracula Film Festival nu lipsesc anul acesta.

Vineri, 14 octombrie, in club Rockstadt, dupa ora 20.00, vor concerta Altar si God The Barbarian Horde, iar sambata, 15 octombrie, Omul cu Sobolani si Kryptonite Sparks. Pretul unui bilet este de 35 de lei.

Tot sambata, de la ora 22.00, la HOF Cafe, va mixa Gojira & Planet H. Intrarea este libera.

Programul Dracula Film Festival poate fi accesat aici.

 

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje