Din nou împreună: Marcel Iureș și Victor Rebengiuc sunt cei mai buni prieteni, în filmul ”Octav”

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Octav este filmul de lung metraj care îi reuneste pe Marcel Iureș și Victor Rebengiuc.

În filmul Octav (2017), rolul lui Marcel Iureș este unul complex, despre care declara: „că nu am mai întalnit niciodată așa ceva, în ultimii 25 de ani, în Romania. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum” și care a reprezentat o adevărată provocare pentru actorul român.

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, descrie o poveste care celebrează viață și aduce omagii purității copilăriei, prieteniei, dragostei și nostalgiei dulce-amaruie.

Filmul_Octav_Credit_foto_Adi_Marineci__3_.jpg

Acest rol e ca un fel de probă, un fel de examen, să vedem ce am putea găsi util, din toate personajele pe care le-am jucat până acum. Octav e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc înacest film. Avem nevoie de astfel de poveșt. explică Marcel Iureș.

În această poveste, Octav îl reîntâlnește și pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc.

Filmul_Octav_Credit_foto_Adi_Marineci__5_.jpg

Este rolul unui om care își întâlnește un vechi prieten, pe care îl așteapta de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată față de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Și asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru, a declarat Victor Rebengiuc.

Despre colaborarea cu Victor Rebengiuc, Marcel Iureș afirma că:

Victor este unul dintre stâlpii groși, pe care se sprijină teatrul românesc. Dacă tragem acest stâlp doi centimetri la dreapta sau la stânga, teatrul românesc se dezechilibrează. Victor Rebengiuc poate fi orice. E greu de descris Victor.

Lung-metrajul este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Biletele la Premiera de Gală, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro
Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.
  
Credit foto: Adi MarineciNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje