Cum iau nastere animatiile: o privire in culisele DreamWorks si Fantastic Mr. Fox, la Anim’est 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea de-a unsprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2016 la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica si Club Control.

O serie de animatori consacrati pe plan international sau activi in industria autohtona vor fi prezenti, pentru a le dezvalui iubitorilor de animatie cateva dintre secretele care se ascund in spatele unei ramuri complexe si fascinante ale cinematografiei. 

Pentru prima data, gazda demersurilor educationale ale Anim’est – concretizate intr-o serie de prezentari, masterclass-uri si ateliere – este Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative – CINETic, un proiect ambitios de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale.

Un highlight al listei de invitati la festival, anul acesta, este Shelley Page, unul dintre cei mai longevivi membri ai celebrului studio de animatie DreamWorks Animation, care va sustine un masterclass despre Character Design & Development for Animation.

Numele ei este cunoscut in domeniu de mai bine de 30 de ani si apare intr-o multime de lungmetraje celebre, ca Shrek, Shark Tale, Madagascar, Kung Fu Panda sau How to Train Your Dragon. Shelley va face parte, la editia aceasta, si din juriul competitiilor de scurtmetraj international si scurtmetraj studentesc.

Un eveniment de interes pentru oricine isi doreste sa descopere procesul din spatele productiei unui lungmetraj de animatie stop-motion este intalnirea cu Anthony Farquhar-Smith, key-animator al unor lungmetraje premiate, precum Corpse Bride (r. Tim Burton) sau Fantastic Mr. Fox (r. Wes Anderson).

Anthony va juriza competitiile de lungmetraj international si scurtmetraj romanesc si va sustine prezentarea de neratat Stop Motion, Roald Dahl and Wes Anderson. How three very different things combined to make ‘The Fantastic Mr. Fox’.

In plus, o serie de invitatii in culisele animatiei belgiene vor face parte din programul Anim’est 2016.

Vor fi prezenti la Bucuresti Eric Goossens, fondatorul Walking The Dog, unul dintre cele mai importante studiouri de animatie belgiene, Vincent Gilot, seful catedrei de animatie al scolii La Cambre, una dintre cele mai importante institutii de arte si design din Belgia, Ben Stassen, regizor si producator al animatiei 3D Robinson Crusoe si Eric Franssen, directorul Wallonie Bruxelles Images.

Mai mult decat o privire behind the scenes, Anim’est le ofera ocazia celor mai entuziasti fani ai animatiei de a pune in practica diverse tehnici si de a realiza propriile produse animate, sub indrumarea unor specialisti.

Anul acesta, Vincent Gilot va organiza un atelier pentru tinerii animatori aflati la festival, alaturi de un grup de studente de la scoala La Cambre.

Mai multe detalii urmeaza sa fie anuntate in curand.

Cei mici (8 – 12 ani) vor avea si ei ocazia de a participa la ateliere demonstrative de stop-motion, pixilation si cut-out (hartie), in compania trainerilor Serghei Chiviriga, Ana Dobrescu si Ion Arama. Participarea va fi gratuita,  iar detaliile despre inscriere pot fi solicitate la ana@animest.ro.

De asemenea, in ambele weekenduri ale festivalului, intre prima si a doua proiectie de film, micii spectatori vor fi invitati la ateliere creative, pornind de la temele si personajele filmelor vizionate. Acestea vor fi tinute de Clubul Meu - Ateliere Recreative Tei, de Teatrul Ion Creanga si de Marta Curteanu, actrita / entertainer pentru copii, iar participarea va fi gratuita si nu va necesita inscriere.

Project Worksheep da startul inscrierilor

Cu sprijinul HBO Romania, Anim’est reia Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animatie ajuns la a patra editie. Tinerii animatori sunt incurajati sa isi prezinte proiectele in fata unor profesionisti in domeniu, cel mai bun proiect fiind recompensat cu un premiu de 1.000$ oferit de HBO Romania si urmand sa beneficieze de coaching in dezvoltarea ulterioara.

Juriul din acest an este format din: Anthony Farquhar-Smith, regizor si animator, Martin Vandas, producator la compania MAUR Film Ltd, Jean-Christophe Soulageon, directorul companiei de productie Les Films Sauvages, Dan Panaitescu, animator la DSG, si Vlad Ilicevici, directorul executiv Anim’est.

Prezentarea va fi precedata de un workshop in cadrul caruia proiectele selectionate vor primi indrumare din partea lui Joe King, profesor la Royal College of Art, din Londra, si Udo Prinsen, animator. Deadline-ul de inscriere este 4 octombrie, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Anim’est.

Biletele la proiectii – in valoare de 10 lei – vor putea fi achizitionate de www.eventbook.ro si vor fi disponibile si in cinema, in timpul festivalului. Accesul la prezentari si masterclass-uri va fi gratuit, in limita locurilor disponibile.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje