Comedia care a facut senzatie la Cannes, "Toni Erdmann”, deschide Les Films de Cannes a Bucarest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Maren Ade, regizoarea germana care a facut senzatie la Cannes cu o comedie filmata la Bucuresti, Toni Erdmann, se va intalni cu publicul, pentru prima data, la Les Films de Cannes a Bucarest (14 – 23 octombrie).

Filmul va fi proiectat in premiera in Romania pe 14 octombrie, in deschiderea festivalului, care va avea loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului si Sala Auditorium a Muzeului National de Arta.

Un numar record de peste 1000 de bilete s-au vandut deja intr-o singura zi, pe 30 septembrie, la punerea lor in vanzare pe Eventbook.ro.

Alaturi de Maren Ade, la eveniment vor lua parte producatorul german Jonas Dornbach si co-producatoarea Ada Solomon.

Favorit categoric al presei si al publicului la Cannes, filmul a fost decretat candidatul nr. 1 la Palme d’Or si a castigat in cele din urma Premiul FIPRESCI.

Aceeasi Federatie Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) l-a desemnat ulterior, fara echivoc, Cel mai bun film al anului la San Sebastian. Toni Erdmann, filmata aproape integral in Romania, este singura pelicula lansata in 2016 inclusa recent in Top 100 Cele mai bune filme ale secolului 21 de catre BBC Culture si va reprezenta Germania la Premiile Oscar, cu sanse mari sa castige trofeul.

Toni Erdmann spune povestea unui tata excentric, ajuns la pensie si pus mereu pe glume, care hotaraste sa ii faca o vizita surpriza fiice sale, o femeie de cariera care lucreaza la un proiect important ca strateg corporatist in Bucuresti.

Maren Ade, regizoare, scenarista si producatoare, a devenit cunoscuta cu primele sale doua lungmetraje, ambele multi-premiate: debutul The Forest for the Trees (2003) a castigat Premiul Juriului la Sundance, iar Everyone Else (2009), care va fi proiectat si la Bucuresti, a obtinut Marele Premiu al Juriului si Ursul de argint pentru interpretare (Birgit Minichmayr) la Berlin.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje