Celebrul studio de animatie Illumination Mac Guff, invitat la Anim’est 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fanii animatiei au ocazia, la fiecare editie a Festivalului de Film de Animatie Anim’est, sa cunoasca o serie de rockstaruri ale industriei animatiei internationale, prezente la Bucuresti pentru a impartasi know-how-ul si experienta celor mai mari studiouri, case de productie si scoli de animatie din lume.

Anul acesta, studioul invitat la festival este Illumination Mac Guff, unul dintre cei mai mari producatori de lungmetraje de animatie din lume, aflat in spatele unor blockbustere precum cele din franciza Despicable Me si Minions, dar si al unor succese de casa precum The Lorax, The Secret Life of Pets si Sing. Jacques Bled, presedintele companiei, cu o cariera de peste 30 de ani in mediile creative, de la efecte vizuale digitale pentru reclame si filme de cinema la animatie 3D, va vorbi despre calea catre succesul enorm al studioului in cadrul unei intalniri cu publicul ce va avea loc vineri, 6 octombrie, de la 18.30, la Centrul CINETic – gazda prezentarilor, masterclass-urilor si atelierelor din cadrul festivalului.

O serie de alte intalniri cu specialisti ai industriei de animatie autohtona si internationala isi vor propune sa exploreze tema editiei Anim’est 2017: The Comics Edition. Invitatul special de anul acesta si membru al juriului, canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciati artisti creatori de benzi desenate si cel care semneaza vizualul festivalului, va vorbi miercuri, 4 octombrie, de la 18.30, despre cariera sa si despre experienta in calitate de co-creator al serialului Pig Goats Banana Cricket, difuzat de Nickelodeon.

De asemenea, de marti pana vineri, 3 - 6 octombrie, la 12 o'clock Comics Coffee, o serie de artisti care au combinat, de-a lungul carierei, banda desenata si animatia, vor tine prezentari despre activitatea lor.

Vor fi prezenti atat artisti locali, ca Akira Lord, Matei Branea, Alexandru Ciubotariu a.k.a. Pisica Patrata, Noper, Milos Jovanovic si Eugen Erhan, precum si internationali, ca Dav Guedin, Dave Cooper, Maria Bjorklund, Vuk Palibrk si Miklos Felvideki. O alta prezentare interesanta va fi a francezului Alexis Hunot, de asemenea membru al juriului, care va vorbi miercuri, 4 octombrie, de la ora 14.00, despre tentatia adaptarii benzilor desenate in filme de animatie, cu precadere in cinemaul francez.

Joi, 5 octombrie, la Anim’est este ziua dedicata tarii invitate oficial anul acesta : Finlanda, cu sprijinul Fundatiei Finlandeze de Film. De la ora 14.00, Kari Juusonen, regizorul celor mai de succes animatii finlandeze, Niko & The Way To The Stars si Niko 2 - Little Brother, Big Trouble, nominalizat la Palme d’Or in 2001 pentru scurtmetrajul sau Pizza Passionata, va impartasi celor prezenti din experienta celor 20 de ani de lucru in industria animatiei. De la ora 16.00, toti oaspetii finlandezi ai festivalului vor vorbi despre filmul de animatie in Finlanda, despre modalitatile de finantare si posibilitatile de co-productie.

Anul acesta, publicul prezent la Anim’est va avea ocazia, de asemenea, sa prinda gustul industriei de animatie din Marea Britanie, prin intermediul unor invitati speciali. Scoala Nationala de Film si Televiziune (NFTS), una dintre cele mai prestigioase scoli de animatie din lume, cu peste 400 de premii, inclusiv sase nominalizari la Oscar si patru titluri castigatoare de trofee BAFTA doar in ultimii patru ani, va fi prezenta in cadrul festivalului cu o selectie realizata de Robert Bradbrook, seful Departamentului Animatie.

Invitat anul acesta este si Festivalul International de Animatie de la Londra (LIAF), cu o selectie de filme realizata de Nag Vladermersky, fondatorul, directorul si selectionerul festivalului. Programul cuprinde comedie, horror, documentare animate, lucrari abstracte si multe alte genuri greu de categorisit, formand un fantastic instantaneu al creatiei realizatorilor de animatie din intreaga lume.

De neratat pentru cei care vor sa arunce o privire in culisele animatiei la cel mai inalt nivel sunt making-of-urile unor lungmetraje de animatie-highlight din agenda festivalului, precum The Big Bad Fox and Other Tales, in prezenta lui Patrick Imbert, unul dintre cei doi regizori, cunoscut pentru lungmetrajul Ernest & Celestine, nominalizat la Oscar in 2014, Loving Vincent, filmul care a obtinut Premiul Publicului la Annecy anul acesta si care va deschide editia Anim’est 2017, in prezenta a doua dintre pictoritele care au lucrat la film: Carmen Belean (Romania) si Olga Krolak (Polonia), si My Life as a Zucchini, nominalizat la Oscar anul acesta, in prezenta animatoarei Christine Polis si a directorului de productie Theo Ciret, care vor aduce  cu ele papusile folosite in film.

Adolescentii cu varste intre 14 – 18 ani care isi doresc sa aprofundeze si mai mult secretele fascinante ale animatiei sunt invitati sa participe la doua ateliere tinute de doi specialisti ai industriei:  un atelier de   animatie 2D cu Luiz Stockler – regizor si ilustrator brazilian care traieste si activeaza in Londra, in care participantii vor face desene simple, intr-una din tehnicile prezentate, si vor crea o secventa animata de cinci secunde, si un atelier de scratchboard cu Tomi Malkki – artist grafic, ilustrator si animator finlandez, in cadrul caruia participantii vor explora tehnicile animatiei scratchboard si fiecare va pleca acasa cu o imagine realizata in acest stil.

Pentru inscriere, participantii trebuie sa trimita un e-mail la ana@animest.ro pana vineri, 29 septembrie, in care trebuie sa exprime, intr-un paragraf scurt, ce inseamna animatia pentru ei, si sa mentioneze atelierul la care doresc sa se inscrie.

Studentilor le este adresat si masterclass-ul tinut de Ely Dagher, regizor si scenarist libanez, castigatorul premiului Palme d'Or in 2015 pentru scurtmetrajul Waves ’98, membru al juriului Anim’est anul acesta. Masterclass-ul sau se va tine vineri, 6 octombrie, de la 14.00, nefiind necesara inscrierea.

Intrarea la toate evenimentele de la CINETtic este libera. Programul complet este disponibil pe site-ul festivalului.

Cea de-a douasprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Expirat, Apollo111 si Carol 53.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje