Cele mai bune filme pentru copii si adolescenti, la cea de-a 8-a editie KINOdiseea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru copii din Europa Centrala si de Sud-Est, va avea loc intre 10 si 20 noiembrie, la Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Roman si Hollywood Multiplex. Pentru editia a 8-a a pregatit pentru anul acesta 38 lungmetraje, 80 scurtmetraje, 28 de ateliere si un bal mascat. 

14633683_10154463730570049_7042460394816509838_o.jpg

Noua sectiune KINOdiseea Youth va prezenta 10 filme despre maturizare, aventura si iubire, printre care Sing Street, Sparrows, My name is Emily, dar si filmul romanesc La drum cu tata. KINOdiseea 2016 aduce actori si regizori premiati la importante festivaluri internationale, care se vor intalni cu publicul tanar in cadrul sesiunilor de Q&A.

Tematica acestui an - “You can do anything!” - se va regasi in subiectele abordate de majoritatea filmelor din editia de anul acesta. Istorii despre muzica si dragoste, consolare si maturizare, acceptare si grija, aventura si necunoscut in cele zece filme memorabile din noua sectiune competitiva a festivalului, dedicata publicului cu o varsta de peste 14 ani si cinefililor:

SPARROWS (r: Runar Runnarson) a castigat premiul Golden Seashell pentru cel mai bun film la San Sebastian Film Festival, 4 premii la Les Arcs European Film Festival si se afla in cursa pentru cel mai bun film la Oscarurile din 2017. Regizorul nominalizat la Oscar Runar Runarsson, trateaza in acest film tranzitia ezitanta a unui baiat inspre viata adulta. Personajul se lupta cu partile intunecate ale traiului dintr-un orasel de provincie, fortat sa devina barbat. „Sparrows e la inaltime... Cu imagini care raman intiparite in memorie si cu performante actoricesti de neuitat, este un film excelent.” (Twitch)

sparrows-1.jpg

SING STREET (r. John Carney) a castigat premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai buna coloana sonora si cel mai bun actor intr-un rol secundar la Irish Film and Television Awards. „Sing Street” ne intoarce in timp, in Dublin-ul anilor 80', vazut prin ochii unui baiat de 14 ani pe nume Conor. Acesta cauta o scapare dintr-o casa plina de certurile parintilor si probleme financiare, incercand, in acelasi timp, sa se adapteze unei noi scoli, unde elevii si profesorii sunt duri. Regizorul John Carney este cunoscut pentru filmul Once (Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora) si pentru filmul nominalizat la Oscar Begin Again, cu Keira Knightley. „Sing Street” ne arata o lume in care muzica are puterea de a ne transforma viata.

1232.jpg

MY NAME IS EMILY (r: Simon Fitzmaurice) - Acesta este deja celebrul film realizat prin strangere de fonduri de catre Simon Fitzmaurice, in timp ce suferea de neiertatoarele simptome ale bolii neuronului motor Regizorul irlandez este singura persoana din lume care a realizat un film in timp ce suferea de SNM. My name is Emily a castigat Discovery Award la Dublin IFF. Dupa moartea neasteptata a mamei sale si dupa ce tatal ei este internat intr-un spital psihiatric, Emily este trimisa la o familie adoptiva din Dublin. Dupa ce a trait mult timp cu speranta speranta ca tatal ei va fi externat din spital si vor trai din nou impreuna, aceasta pleaca intr-o aventura alaturi de colegul ei, Arden, pentru a-si scoate tatal din clinica. In aventura lor, cei dor tineri vor invata multe depre viata, moarte si renuntare.

mynameisemily-1.jpg

THAT TRIP WE TOOK WITH DAD/ LA DRUM CU TATA (r: Anca-Miruna Lazarescu) - Filmul plasat in anul 1968 ii prezinta pe fratii Mihai si Emil, de origine romano-germana, locuiesc in Arad si au un singur lucru in comun: ingrijorarea pe care o simt fata de tatal lor bolnav. Intr-o zi, soseste vestea ca tatal lor poate fi operat la Dresda, iar ei intalnesc in calea lor spre RDG, tancurile care aveau sa fie implicate in Primavara de la Praga. Intalnire neasteptata cu dusmanii de clasa – poate aceasta situatie sa se termine cu bine?

That-trip-we-took-with-Dad.jpg

Filmele din sectiunea KINOdiseea YOUTH vor fi jurizate de un juriu de adolescenti si de un juriu de profesionisti din industria filmului, printre care se numara actrita Maria Dinulescu. Detalii despre filme gasiti pe site-ul festivalului: http://www.kinodiseea.ro/.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje