Cea de-a 7-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti va avea loc intre 28 martie si 2 aprilie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF) va avea loc intre 28 martie si 2 aprilie, la Cinema Muzeul Taranului si Cinema Elvire Popesco.

BIEFF va prezenta in premiera romaneasca cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, iar tema de anul asta, ”You Are Another Me” (”Tu esti un alt eu”), ne invita la un exercitiu de empatie, punand in discutie abilitatea fiecaruia dintre noi de a ne transpune in pielea semenilor nostri.

O buna parte din filmele prezentate anul acesta de BIEFF ne confrunta cu istoriile personale care se ascund in spatele stirilor adesea senzationaliste si superficiale ce ne asalteaza in ultimul timp, stiri ce creeaza o atmosfera generala de anxietate si respingere.

Bring_Me_the_Head_of_Tim_Horton.jpg
Bring me the head of Tim Horton

Competitia vine cu cinci programe concentrate in jurul a cinci teme de mare relevanta pentru societatea contemporana, provocand publicul la dezbatere si implicare, cu un focus particular pe ideea de alteritate, pe necesitatea acuta a empatiei, tolerantei si incluziunii:

- YOU ARE ANOTHER ME: On Exile and Shifting Borderscapes
- THE POLITICS OF THE BODY: The Performative Self
- SEARCHING FOR TRANSCENDENCE: Spirituality in the Digital Age
- THE ALCHEMY OF THE FRAME: Deconstructing the Image
- CUTTING THE CORD: Family Love and Its Discontents

Timecode.jpg
Timecode

Nu lipsesc nici anul acesta scurtmetrajele castigatoare ale marilor premii din cele mai prestigioase festivaluri internationale de film (Cannes, Venetia, Locarno, Clermont-Ferrand). In programul Golden Shorts: Best Films in Major Festivals va fi proiectat, printre altele, Timecode, de Juanjo Gimenez – castigatorul Palme d’Or-ului pentru scurtmetraj din 2016, nominalizat pentru un premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Competitia ”You Are Another Me” prezinta si ea filme multipremiate: printre acestea se numara castigatorul premiului pentru scurtmetraj al Academiei Europene de Film (European Film Awards 2016), 9 Days – From My Window in Aleppo, de Floor van der Meulen, Thomas Vroege si Issa Touma, si scurtmetrajul Over, de Jorn Threlfall, nominalizat la premiile BAFTA (Oscarurile britanice).

Painting_with_History.jpg
Painting with History

Pana la sfarsitul lunii martie, cand incepe festivalul, vor fi dezvaluite si alte surprize pregatite pentru cea de-a saptea editie.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje