Câștigătorii Anim'est 2018

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Scurtmetrajul belgian „This Magnificent Cake!”, în regia lui Marc James Roels și Emma de Swaef, este câștigătorul Marelui Trofeu la cea de-a treisprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim'est – The Experimental Edition, care a avut loc între 28 septembrie și 7 octombrie, la București.

Un juriu format din Thomas Renoldner, din Austria – artist vizual, regizor, producător și curatorul unor programe de animație austriacă la festivaluri importante de profil, Vessela Dantcheva, din Bulgaria, regizor de animație și co-fondatoarea companiei de producție Compote Collective, și Joris Clerté, din Franța, artist vizual, muzician, producător și regizor de animație, a decis câștigătorul din acest an.

1__2_.jpg

Scurtmetrajul se va înscrie automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film, Anim’est fiind singurul festival de film din România care propune filme pentru Oscar, începând din 2017.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație a fost adjudecat de filmul „Ride”, în regia lui Paul Bush.

Mențiunie speciala: „Wildebeest”, în regia lui Matthias Phlips și Nicolas Keppen

„III”- regizat de Marta Pajek,

Câștigător scurtmetraj studențesc- „Mutuem”, în regia lui Aggie Pak Tee Lee

Mențiuni speciale- „Once in the Fields of Boredom”, în regia lui Teele Straus

„Losing the Sponge”, în regia lui Leto Stojanovic Meade

Câștigătorul categoriei Cel mai bun lungmetraj de animație este filmul ungar „Ruben Brand – the Collector” în regia lui Milorad Krstic. Din juriul acestei secțiuni au făcut parte Luce Grosjean, din Franța, CEO-ul companiei franceze de distribuție Miyu Distribution, Pavel Horáček, din Cehia, directorul de programe al Festivalului Internațional de Film de Animație AniFilm, din Třeboň, și regizorul român Sergiu Negulici.

Cel mai bun scurtmetraj românesc: „Monstrul”, în regia Laurei Pop

Mențiune specială- „Sleepless Sleep”, regizat de Iris-Nicole Arsu

2__2_.jpg
Gala de închidere - Cosmin TIȚA

În secțiunea Music Video, jurizată de Adrian Despot, fondatorul şi frontmanul trupei Viţa de Vie, Paul Mureșan, artist, regizor, animator şi ilustrator și George Stanca, cunoscut şi sub numele NotSoCommonDJ, om de radio, organizator de evenimente, pasionat de muzică electronică și promotor al acesteia, câștigătorul este videoclipul piesei „Clandestiny”, al formației Mastodon, regizat de BlinkMyBrain.

Mențiune specială- "Seven Tides" al formației Why Mud, regizat de francezul Florent Grattery

Un juriu format din copii – Maria Clara Bălan, Maria Coșescu și Emine Calit, a ales câștigătorul secțiunii Minimest: „Ella, Oscar şi Hoo – MeteHoo", scurtmetrajul francez în regia lui Emmanuel Linderer.

Câștigătorul Premiului Publicului la această ediție este scurtmetrajul american „Weekends”, în regia lui Trevor Jimenez.

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est a avut loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point și Expirat.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje