Arkadia ShortFest va avea loc la Baicoi si va avea o expozitie intr-o uzina

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Editia a 3-a a Festivalului de Film Arkadia ShortFest va avea loc intre 2 si 4 septembrie, in Baicoi, judetul Prahova.

Festivalul va gazdui in spatiul industrial al uzinelor Camexip, o ampla expozitie derivata din conceptul curatorial Art Factory.

Incepand cu 2 septembrie, de la ora 19:30, uzinele Camexip vor fi timp de 3 zile, spatiul unde va fi adus un tribut artelor plastice contemporane.

 

Proiectul va prezenta lucrari din sfera artelor vizuale: pictura, grafica, fotografie, special concepute de tineri artisti riguros selectati pentru acest eveniment.

Pentru realizarea expozitiei, o parte a Uzinei Camexip va fi transformata intr-un art camp cu sapte zile inainte de inceperea festivalului. In tabara de creatie, un numar de 15 tineri artisti vor fi invitati sa isi realizeze lucrarile, care mai apoi vor fi expuse publicului larg.

Pentru intregirea programului, Expo ShortFest 2016 – Art Factory va include doua workshop-uri: workshop-ul de printmaking sustinut de Claudia Ilea si cel multimedia sustinut de Andra Nedelcu, ambele dedicate artei contemporane. De asemenea, expozitia va avea anul acesta si un caracter itinerant, urmand ca dupa incheierea festivalului sa fie mutata la Bucuresti.

Concept curatorial Art Factory: Omul, in incercarea de a-si gasi o identitate si de a se plasa pe sine in interiorul lumii, o modeleaza, se modeleaza pe sine si ii modeleaza pe ceilalti. In acest proces lasa urme asupra mediului, asupra semenilor si asupra propriului sine. Una din modalitatile de negociere a relatiei omului cu imprejurimile sale este arta, ce devine o unealta de autocunoastere. Expozitia pe care o prezentam in cadrul Art Factory urmareste urmele pe care omul le lasa in acest proces de cautare a sinelui.

 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje