Alejandro Jodorowsky deschide BIEFF 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In colaborare cu partenerul sau pe termen lung, celebra sectiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Realisateurs, BIEFF 2017 aduce in Romania cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangarda, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 (Santa Sangre, El Topo, The Holy Mountain).

Conform prestigioasei publicatii Variety, Jodorowsky, acum „trecut de 80 de ani, reuseste sa se reinventeze in modul cel mai spectaculos si mai surprinzator.

Noul sau film, Endless Poetry - al doilea din seria de cinci autobiografii cinematografice pe care si le propune autorul (primul fiind The Dance of Reality, proiectat cu sala arhiplina la BIEFF 2014) - e de un sarm si o sensibilitate debordante. E cel mai accesibil film pe care regizorul l-a facut pana acum, si, probabil, cel mai bun”.

unnamed.png

Dupa premiera internationala la Festivalul de Film de la Cannes, premiera romaneasca a Endless Poetry are loc in cadrul Galei de deschidere BIEFF 2017, marti, pe 28 martie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Taranului.

Aceasta va fi urmata de inca o proiectie in cadrul festivalului, vineri, pe 31 martie, de la ora 17:30, la Cinema Elvire Popesco.

unnamed__1_.png

Conform publicatiei de specialitate Cineuropa, Jodorowsky, „autor de filme-cult si guru al psiho-magiei, se ridica la nivelul asteptarilor starnite de propria sa reputatie, realizand un film care trece de la suprarealism la actiune fara a devia vreodata de la firul narativ central, un film la care vor rezona atat cei nefamiliarizati cu simbolismul, cat si cei obisnuiti cu structurile si personajele bizare pe care artistul le creeaza”.

Noua editie a Festivalului Internațional de Film Experimental Bucuresti BIEFF va avea loc intre 28 martie si 2 aprilie. Biletele sunt disponibile online pe Eventbook.

Programul complet BIEFF 2017
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje