Radu Jude si Tudor Giurgiu, in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin 2015

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lungmetrajul AFERIM! in regia lui Radu Jude a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin. Evenimentul ajuns la cea de-a 65-a editie se va desfasura in perioada 5-15 februarie 2015.

AFERIM! este singurul film romanesc selectat in Competitia Oficiala a Berlinalei alaturi de productii precum Queen of Desert (regia Werner Herzog), Taxi (regia Jafar Panahi), Knight of Cups (regia Terrence Malick), Eisenstein in Guanajuato (regia Peter Greenaway).

Din distributie fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.


Sursa foto

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, AFERIM ! in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanta Vintilă-Ghitulescu, producator Ada Solomon.

De ce eu? este un film foarte asteptat in cinematografele romanesti si nu numai. El este inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002. Procurorul a facut acest gest dupa un caz de coruptie care a tinut prima pagina a ziarelor anilor 2000.


Sursa

Panait investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals si sustragere de documente. Judecatorul Panait nu rezista presiunii si decide sa isi puna capat zilelor.


Sursa

Din distributie fac parte Emilian Oprea, Mihai Constantin, Dan Condurache, Andreea Vasile, Virgil Ogasanu, Liviu Pintileasa, Attila Gasparik. Filmul va fi lansat in cinematografe pe 27 februarie 2015.

 
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje