ADA SOLOMON, primul producator roman in cursa pentru premiul OSCAR la categoria cel mai bun film strain

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

“TONI ERDMANN”, in regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intra in cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj strain la cea de-a 89-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film.
Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

Lungmetrajul, filmat aproape integral in Romania, este singura pelicula lansata in 2016 inclusa in TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de catre BBC Culture.

Ada Solomon devine primul producator din istoria cinematografiei romanesti care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americana de Film.

„Recunoasterea filmului „Toni Erdmann” este covarsitoare. Nominalizarile vin si se uita asa cum apar, filmul insa ramane. Si faptul ca in urma acestor recunoasteri internationale filmul este vazut de tot mai multi spectatori este cea mai dorita recompensa pentru cei care au lucrat la el”, declara producatorul Ada Solomon.

„Pentru mine este extraordinar ca peste 700.000 de spectatori din Germania, si peste 500.000 de spectatori din Franta au facut cunostinta prin intermediul acestui film cu o seama intreaga de actori romani cat si cu un personaj cheie al acestei povesti: orasul Bucuresti, o prezenta extrem de puternica in film si dintr-o complet alta perspectiva decat cea pe care suntem obisnuiti sa o vedem pe marele ecran. Sunt mandra ca am fost parte a acestei experiente si sper ca voi mai avea parte de proiecte de asemenea forta”, mai adauga producatorul roman.

“TONI ERDMANN” a fost proiectat in premiera mondiala in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atat presa de specialitate, cat si spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici si jurnalisti. Pelicula a fost recompensata cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competitia oficiala a celei de-a 69 editii a Festivalului International de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

Filmul spune povestea lui Winfried, un tata excentric, ajuns la pensie si pus mereu pe glume, care hotaraste sa ii faca o vizita surpriza fiice sale, Ines, o femeie de cariera serioasa, care lucreaza la un proiect important ca strateg corporatist in Bucuresti.

Variety, prestigioasa publicatie americana, considera ca cel de-al treilea lungmetraj al lui Maren Ade, “un studiu unic al relatiei tata – fiica, instrainati unul fata de celalalt, dar deopotriva depresivi”, este un “triumf uman, hilar”.

Din distributia filmului fac parte Peter Simonischek si Sandra Huller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Putter, Hadewych Minis, Lucy Russell alaturi de actorii romani Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol si Victoria Cocias.

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje