Actorul Ion Besoiu a murit la 85 de ani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ion Besoiu, unul dintre cei mai cunoscuti actori romani, cu o cariera indelungata in teatru si zeci de roluri in filme si seriale TV, a murit astazi, 18 ianuare, la varsta de 85 de ani.

ion_besoiu_.jpg

Ion Besoiu a debutat in cariera la 19 ani, in 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia dupa 1978, dupa aparitia filmului ”Toate panzele sus”, in regia lui Mircea Muresan, in care a avut ca parteneri mari actori ca Ilarion Ciobanu si Jean Constantin.

Ion-Besoiu-Toate-panzele-sus-620x465.jpg
Toate Panzele Sus

In cariera sa teatrala, a interpretat numeroase roluri alaturi de mari actori ai scenei romanesti. Printre numeroasele piese in care a fost distribuit se numara: „Livada de visini” de A.P. Cehov (1967), „Pescarusul” de A.P. Cehov (1977), ", „Hamlet" de William Shakespeare (1985), „Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare (1991), „Trei surori" de A.P. Cehov (1995),  „Oblomov" dupa I.A. Goncearov (2003).

Ion-Besoiu-3-620x393.jpg

Actorul avea pregatit de mai multi ani locul de veci in Cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor, langa cea de-a patra sotie, Luminita, care a fost marea lui iubire.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje