A început a 4-a ediție PUSTNIK - European Screenwriters Residency

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

8 tineri cineaști din toată lumea din 80 înscriși au fost selectați pentru a lua parte la cea de-a patra ediție PUSTNIK - European Screenwriting Residence, care are loc între 9 și 17 septembrie la Portul Cultural Cetate.

Rezidenții celei de-a patra ediții PUSTNIK sunt Dean Puckett (Marea Britanie), Gale Osorio (Filipine), Andrei Epure (România), Marylise Dumont (Franța), Ana-Maria Gheorghe (România), Christina Øster (Danemarca), Vlad Ghinea (România) și  Kimie Tanaka (Japonia).

Pe parcursul celor 9 zile de rezidență, participanții vor lucra la dezvoltarea proiectelor de lungmetraj și vor lua parte la niște sesiuni de pitching informale cu producători europeni.  Len Rowles - Humdinger Films (Marea Britanie), Oana Giurgiu - Libra Film (România), Borislav Chouchkov - Chouchkov Brothers (Bulgaria), Bianca Oana - Monogram Film (România), Nina Bisgaard - MetaFilm (Danemarca) și Gabi Suciu - Atelier de Film (România) sunt producătorii invitați ai ediției de anul acesta. Producătorii vor avea de asemenea un panel de discuții despre implicarea lor creativă în filmele la care au lucrat până acum.

Scenarista Laurence Coriat, cunoscută pentru colaborările cu regizorul Michael Winterbottom, cu care a lucrat la Wonderland (1999), A Mighty Heart (2006) și Genova (2008), revine pentru al doilea an la Pustnik, pentru un masterclass despre scenaristică și sesiuni individuale de feedback.

Cei 8 cineaști îl vor întâlni și pe Nicolae Constantin Tănase, unul dintre cei mai importanți tineri regizori români, care va discuta despre lucrul la lungmetrajul său de debut, Lumea e a mea, câștigător al unei mențiuni speciale la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Acesta se află în prezent în post-producție cu al doilea său film.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje