Vin rusii! Festivalul filmului rus la Studio si Cinemateca Eforie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
f
Prima editie la Bucuresti a Festivalului Filmului Rus incepe pe 22 octombrie si dureaza o saptamana. Pana pe 28 octombrie vom putea vedea la Cinema Studio si la Cinemateca Eforie (sala Jean Georgescu) 21 zeci de filme rusesti, mai vechi si mai noi.

Cateva dintre titlurile galei filmului rus sunt Zilele eclipsei (Aleksandr Sokurov), Un cuib de nobili (Andrei Koncealovski), Operatia Y (Leonid Gaidai), Euforia (regia Ivan Viripaev), Calauza lui Tarkovski, Stepa lui Bondarciuk si Strain printre ai sai de Nikita Mihalkov. Va recomandam, de asemenea, si filmele generatiei noi de regizori rusi, Pavel Lunghin, Nikolai Dreiden, Alexei Popogrebsky, Ivan Vîrîpaiev sau Svetlana Proskurina.

Gala de deschidere va fi pe 22 octombrie la cinema Studio, cu filmul Lacasul ingerului (2008), in prezenta regizorului sau, Nikolay Dreyden.

Programul intreg il puteti vedea aici:
Festivalul filmului rus la Studio

Festivalul filmului rus la Cinemateca


Pretul biletelor este 10 lei sau 8 lei  la Cinemateca (5 lei pentru posesorii unui abonament la cinemateca Eforie) si 8 lei la Cinema Studio.

Pe langa filme, avem si o expozitie de desene, semnate de Serghei Eisenstein, care va avea vernisajul joi, 21 octombrie, la Cinemateca Union si va putea fi vizitata pana pe 28 octombrie. De asemenea, se anunta si o proiectie de filme de animatie rusesti dintre anii 1930-1970.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu UCIN (Uniunea Cineastilor), Arhiva Nationala de Film si  Mosfilm, iar ICR isi propune sa organizeze si primul festival anual al filmului romanesc la Moscova (18 noiembrie – 1 decembrie).
1 comentariu

Vin rusii! Festivalul filmului rus la Studio si Cinemateca Eforie
classiq
#1 -

Regizorii rusi

Sunt foarte curioasa sa vad cateva filme ale regizorilor contemporani rusi. "Solaris" al lui Tarkovski si "Razboi si pace" de Bondarciuk sunt opere ale cinematografiei mondiale, pe lista mea de filme de vazut neaparat numarandu-se si altele de-ale lor, asa ca acest festival este un bun inceput. :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje