UPDATE Sighisoara Film Festival, 22-27 iunie 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
sff
De cand n-ati mai fost la Sighisoara? Aveti o ocazie acum: editia a doua a Festivalului de Film Sighisoara are loc intre 22-27 iunie in Cetatea Sighisoarei, cu proiectii de filme, workshopuri, discutii cu critici romani si straini de film.

Prima editie, din 2009, a avut loc in septembrie si a prezentat scurt metraje, documentare si lung metraje romanesti, o serie de proiectii in memoriam Alexandru Tatos si un concurs de scurt metraje.Editia din 2010 promite urmatoarele:

- Filme romanesti premiate in 2009
- Sectiunea internationala, cu filme castigatoare in anul 2009 la Cannes, Berlin, Locarno, Venetia, San Sebastian, Karlovy Vary si Oberhausen, dintre care unele vor fi proiectate in premiera in Romania

UPDATE:
Programul international enumera titluri ca She, a Chineze, The Milk of Sorrow, Nora, Believe, Ketamin, Please Say Something - premeiere in circuitul cinematografic romanesc, The White Ribbon, Profetul.
 
Dintre productiile autohtone, enumeram Medalia de Onoare si Nunta in Basarabia, ambele receptate cu mare drag de public, dar absente din cinema-uri inca. Apoi, vorbim despre Amintiri din Epoca de Aur, Pescuit Sportiv, Calatoria lui Gruber, Eu cand vreau sa fluier, fluier. Surt metrajele includ in mare parte productii ale UNATC: Pizza Love, Bric Brac, Lungul drum spre casa, Fabulosul destin al lui Toma Cuzin.

- Tara invitata - Ungaria (update detalii mai jos)
- Sectiunea competitionala Salveaza lumea in 99 de secunde: concursul de (foarte) scurt metraj se adreseaza elevilor de liceu: se cer exact 99 de secunde de filmulet cu teme care pot sa varieze de la educatie, societate, ecologie, Romania, samd, despre cum poti sa schimbi lumea.

Clipurile trebuie uploadate pe youtube sau vimeo pana pe 15 iunie 2010 si participantii se pot inscrie cu un e-mail cu link-ul respectiv la helga@sighisoarafilmfestival.ro impreuna cu titlul filmului, numele complet, data nasterii, orasul de provenienta, liceu si numar de telefon. Mai multe detalii in sectiunea de concurs a site-ului Sighisoara Film Festival.

Si un exemplu:UPDATE categorie Tara invitata:


Cea de-a doua editie a SFF aduce in prim plan cinematografia si cultura maghiara miercuri, 23 iunie 2010, cu film, un ceaun de gulas aburind, o cupa de tuica ardeleneasca, multa muzica si program pentru cei mici (ateliere de lucru manual ce vor avea loc tot pe 23 iunie, incepand cu ora 11 in Piata Cetatii).

La ora 12:30 incep proiectiile in Sala Port.ro (Sala de festivitati a Primariei Sighisoara) si in Club Aristocrat. Veti vedea: animatii de scurt metraj, filme documentare, scurt metraje de fictiune si lung metraje consacrate de premiile numeroase cu are au fost recompensate la festivaluri internationale.

Programul numara zece productii unguresti, printre care "Another Planet" (r.: Ferenc Moldovayi), una dintre cele mai apreciate productii maghiare din ultimii ani, “Mama”, scurt-metrajul animat al multi-premiatului regizor Géza M. Toth, sau “Istoria aviatiei”, scurt-metrajul lui Bálint Kenyeres, premiat in 2009 la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Seara, in jurul orei 19:30, formatia de cover-uri Groovy Base Band va sustine un concert in Piata Cetatii. Urmeaza tot acolo proiectiile a doua filme maghiare:  de la ora 19:00 "Gluma" (Tréfa) in regia lui Péter Gárdos si de la ora 23:00, "Anchetatorul" (A nyomozó) de Attila Gigor. Unii dintre realizatori vor fi prezenti la festival si vor sustine sesiuni de intrebari si raspunsuri cu cei interesati.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje