Romanian Film Festival in London, filmele romanesti la Londra pentru a 7-a oara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Filmele romanesti, capodoperele noastre dragi, parasesc cuibul sigurantei, acel loc in care oamenii le vor aprecia influentati si de profunde trairi patriotice, pentru a testa si alte terenuri europene. Mai exact, creatiile romanesti de succes sunt selectate cu atentie si trimise direct la Londra pentru a se desfasura sub ochii britanicilor la Romanian Film Festival in London.

Un festival cu traditie, evenimentul inaugurat in 2003 a ajuns la a 7-a editie, una dedicata filmului lui Corneliu Porumboiu, "Politist, Adjectiv". De aceea si editia de anul acesta a festivalului se numeste "Romanian, Adjective".Romanian Film Festival in London este o prezentare a celor mai reusite productii cinematografice din Romania la cinematograful Curzon Mayfair din Londra. Anul acesta, festivalul are loc intre 2 si 4 iulie si va aduce in atentia publicului de peste hotare urmatoarele filme autohtone:

"Politist, adjectiv" al regizorului Corneliu Porumboiu, vizionare de gala.

"Faleze de nisip", filmul din 1983 al lui Dan Pita interzis la doar patru zile dupa premiera.

  

"Medalia de onoare" al regizorului Calin Peter Netzer.

"Colivia" al regizorului Adrian Sitaru.

 

"Muzica in sange" al regizorului Alexandru Mavrodineanu.

"Nunta lui Oli" al regizorului Tudor Cristian Jurgiu.

"Drumul pasarilor" al regizorilor Vlad Naumescu si Klara Trencsenyi.

 

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" al regizorului Florin Serban


Eu cand vreau sa fluier, fluier - trailer - MyVideo România

Pe langa vizionarile pentru care poti sa-ti iei bilete online de aici (12, 50 £ ), in cadrul festivalului, regizorii romani isi vor prezenta creatiile de debut, vor povesti despre cariera lor, vor fi si proiectii ale unor documentare realizate de TVR, se va dezbate curentul despre care se tot vorbeste, "valul nou al cinematografiei din Romania" si, desigur, va fi si sesiunea de cocktail-uri, moment nelipsit de la orice eveniment cu fast.

Daca se intampla sa fii prin Londra in perioada 2-4 iulie, ar fi dragut sa ajungi si pe la festival si poate ne spui si noua cum se vad lucrurile dintr-o sala de cinema londoneza.
In caz ca ai noroc si te nimeresti in orasul in care nu doar volanul e sucit, ci si vremea, uite aici programul festivalului detaliat. Nu uita sa ajungi si pe la evenimentele extra de la festival, programul pe zile, aici


Poze de la editia V din 2008. Intreaga galerie, aici.

Romanian Film Festival din Londra este un eveniment la care ne-am inghesui cu drag ca sa surprindem reactiile din public, altele decat cele ale conationalilor. Dar cum pana acolo e cale lunga, asteptam sa vedem ce se intampla si care va fi impresia in urma editiei "Romanian, adjective" spionand site-ul si blogul festivalului; ah, si contul de Facebook cu informatii si pareri la cald.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje