Pina si Paradise Lost 3, printre documentarele cu sanse la nominalizarile Oscar 2012

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Academia Americana de Film a facut publica o lista de 15 documentare dintre care vor fi alese candidatele la titlul de Cel mai Bun Documentar. Pina si Paradise Lost 3 se afla printre documentarele cu sanse mari de a fi nominalizate la Premiile Oscar, informeaza CinemaBlend.com.
 
Cele 15 noi propuneri pentru nominalizarile la categoria cel mai bun documentar au fost alese cu grija dintr-un total de 124 de documentare, iar Pina isi poate mari sansele de a obtine un Oscar, aflandu-se si pe lista posibilelor nominalizari la Cel mai Bun Film Strain.

 Documentare care pot spera la o nominalizare la Oscar sunt:

- Battle for Brooklyn: Urmareste sapte ani din viata activistului Daniel Goldstein si incercarea acestuia de a-si salva casa de la a fi demolata.

- Bill Cunningham New York: Filmul spune povestea fotografului pentru New York Times Style, Bill Cunning.

  

- Buck: Documentarul intra in viata unui dresor de cai si a copilariei lui plina de abuzuri.

- Hell and Back Again: Examineaza costurile razboiului din Afghanistan prin ochii unui fotojurnalist si a unui soldat grav ranit, trimis acasa.

   

- If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front: Documentarul arunca o privire asupra unui grup ecologist pe care FBI-ul il considera o adevarata amenintare.

- Jane's Journey: Vorbeste despre viata si activitatea lui Jane Goodall, primatologa si mesagera ONU pentru pace.

    

- The Loving Story: Documentarul prezinta povestea cuplului interrasial Loving, a carui casatorie a condus la o hotarare istorica din partea Curtii Supreme in perioada luptei pentru drepturile civile.

- Paradise Lost 3: Purgatory: Ultimul film din seria realizata de Joe Berlinger si Bruce Sinofsky evidentiaza adevarul din spatele cazului a trei adolescenti, West Memphis 3, arestati pe nedrept pentru comiterea unor crime, tineri care au petrecut 20 de ani in inchisoare pana la efecturea unor teste ADN ce i-a eliberat.

- We Were Here: Filmul urmareste impactul pe care SIDA l-a avut in San Francisco.

  

- Pina: Regizorul Wem Wenders ii aduce un tribut coregrafei Pina Bausch.

- Project Nim: Un experiment realizat in 1970 incerca sa dovedeasca ca un cimpanzeu poate sa invete sa vorbeasca, sa comunice uman daca este crescut de la inceput ca un om.

    

- Semper Fi: Always Faithful: Evidentiaza straduinta Marinei americane de a scoate la lumina contaminarea zonei Camp Lejeune.

- Sing Your Song: Prezinta contributia cantaretului Harry Belafonte in lupta pentru Drepturile Civile si in miscarile dedicate dreptatii sociale.

  

- Undefeated: Documentarul ne introduce in activitatea echipei de fotbal Manassas Tigers si a antrenorului ei, Bill Courtney.

- Under Fire: Journalists in Combat: Arata dificultatile de ordin psihologice pe care le presupune munca reporterilor de razboi.

 


Voi ati urmarit documentarele din lista? Care credeti ca are sanse mari sa castige un Oscar?
1 comentariu

Pina si Paradise Lost 3, printre documentarele cu sanse la nominalizarilw Oscar 2012
mihaela
#1 -

Prietenii reale si alte surprize

Vrei sa ne cunoastem? vino sai tu in grupul nostru de prieteni si sigur nu vei regreta,cautam si oferim dragoste sau dor o aventura discreta si frunoasa,putem sa ne vorbim fata in fata pe webcam-ul de acasa,sau iti poti petrece timpul placut vazind un film +18 sau sa joci jocuri pentru adulti.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje