Masterclassuri, scurtmetraje balcanice si o noaptea a animatiilor de groaza la Anim'est 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
animest
Saptamana viitoare se da startul la proiectiile de animatii din cadrul festivalului international Anim'est. Intre 8 si 17 octombrie in 3 cinematografe din Bucuresti, Patria, Scala si Union, animatiile vor cuceri ecranele incepand cu filmul de deschidere Iluzionistul, regizat de cunoscutul regizor francez Sylvain Chomet dupa un scenariu de Jacques Tati.

Tara invitata la editia de anul acesta este Ungaria si scoala invitata este Universitatea de Arte MOME din Budapesta. In juriul competitiilor de Film Studentesc, Film Romanesc si Balkanimation este prezent cunoscutul regizor Geza M. Toth, care va sustine si un masterclass (13 octombrie) in care va vorbi despre 4 dintre filmele sale de scurt metraj (Ergo - 2008, Ikarosz - 1996, Maestro - 2005 si Mama - 2006), care se numara printre cele mai premiate filme europene de animatie din ultimii 15 ani.

Alti membri ai juriului care vor sustine un masterclass sunt Phil Mulloy si Simone Massi, castigator al premiului pentru Cel mai Bun Scurt Metraj la Anim'est 2007. Producatorul Michiel Snijders va sustine un alt masterclass pe 15 octombrie despre ce inseamna productia de film de animatie. In aceeasi zi va avea loc o masa rotunda dedicata filmului de animatie din Balcani, la care vor participa invitati din regiune ai festivalului care vor discuta despre situatia filmului de animatie in zona balcanica.

Toate masterclass-uri vor avea loc la cinema Union si sunt cu intrare libera.

creepy animation
Noaptea cu animatii de groaza revine si la aceasta editie Anim'est. Creepy Animation Night 2 va avea loc pe 15 octombrie la cinema Patria, incepand cu ora 23:00. In program sunt incluse 23 de scurtmetraje provenind din 17 tari, ce vor fi impartite in 3 calupuri. Matze va pune muzica in pauzele dintre proiectii.

Editia de anul acesta se anunta una foarte interesanta, Anim'est fiind un festival care de la an la an creste si se imbunatateste. Biletele si abonamentele s-au pus deja in vanzare si pot fi cumparate de pe ticketfan.ro, din magazinele Flanco si de la libraria Anthony Frost. De pe 8 octombrie biletele vor putea fi achizitionate doar de la casele de bilete ale cinematografelor.Preturi:

- Abonament 10 proiectii: 80 de lei (asigura accesul la 10 proiectii, nu este nominal).
- Festival Pass: 150 de lei (este nominal, asigura accesul la toate proiectiile din cadrul festivalului mai putin la Creepy Animation Night si proiectia Videoclip&Advertisign din 14 octombrie)
- Bilet individual: 10 lei
- Bilet proiectia speciala Videoclip&Advertising din Control, 14 octombrie: 25 de lei
- Bilet Creepy Animation Night de la Patria, 15 octombrie: 25 de lei.
- Bilet Minimest: 5 lei.

Programul complet Anim'est 2010
Mai multe informatii despre Anim'est
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje