Incepe a 15-a editie a Festivalului Filmului European

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Festivalul de Film European isi deschide astazi portile! Aflat la cea de-a 15-a editie, evenimentul se va desfasura pana pe 29 mai in Bucuresti (5-15 mai), Brasov (12-15 mai), Iasi (19-22 mai), Timisoara (19-22 mai) si Tirgu-Mures (26-29).

Printre elementele noi de anul acesta, pe langa numarul record de filme proiectate, este participarea Republicii Moldova (cu o selectie de filme studentesti) si contributia Arhivei Nationale de Filme. Programul include premiera filmului romanesc Metrobranding, un documentar semnat de Ana Vlad si Adi Voicu.

Ambasadorul onorific al editiei din acest an si realizatorul spotului de prezentare este regizorul filmului Marti, dupa Craciun, Radu Muntean.Programul din Bucuresti a Festivalului de Film European, editia 2011:

5 mai, Cinema PRO, incepand cu 19.30:

Duelul (The Crush) - scurtmetraj nominalizat la Oscar, pe care il puteti vedea mai jos in intregime:Essential Killing
(Polonia, 2010), regia Jerzy Skolimowski - Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Venetia, 2010.

6 mai, Cinema Studio:

20:30 - Premiera filmului romanesc Metrobranding (2010), documentar semnat de Ana Vlad si Adrian Voicu. La premiera va fi prezenta o parte a echipei de filmare. Documentarul a fost nominalizat de IDFF Jihlava din Cehia la prestigiosul concurs Doc Selection si ulterior selectat in Docalliance 2010.

7 mai, Cinema Studio:

20:00 - Casa rea (Dom zly), 2009, regia Wojciech Smarzowski. Thrillerul polonez va fi proiectat in prezenta regizorului si a producatorului, cu o introducere de Angelo Mitchievici. Seara se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

7 mai, Cinemateca Eforie:

Ziua Filmului Studentesc. Incepand cu ora 15.30, evenimentul, care constituie o premiera pentru Festivalul Filmului European, aduce o selectie de filme realizate de studentii Academiei de Arte din Chisinau (Coletul, r: Silvia Marzenco, Balonul, r: Sergiu Ciorescu si Cool Life, r: Valentina Maior), care vor fi prezentate alaturi de cateva scurtmetraje ale studentilor UNATC (Captivi de Craciun, r: Iulia Rugina, 15 iulie, r: Cristian Iftimie si Strung Love, r: Victor Dragomir).Radu Muntean si Igor Cobileanski se vor alatura tinerilor regizori cu documentarul Lindenfeld (1994), respectiv scurt-metrajul (Plictis) si inspiratie (2007), pe care il puteti vedea in intregime mai jos:8 mai, Cinemateca Eforie:

15:00 - Medalion Milos Forman. Vor fi proiectate trei dintre filmele cele mai cunoscute ale lui Milos Forman, realizate in Cehoslovacia, inainte de exilul in SUA - Popa Prostu’ (1964), Dragostea unei blonde (1965) si Balul Pompierilor (1967).Prin Arhiva Natională de Film publicul va avea ocazia sa vizioneze cel mai recent film semnat Milos Forman, O plimbare bine platita (A walk worthwhile).

10 mai, Cinema Studio:

20:00 - Bibliotheque Pascal (Ungaria, 2010), regia Szabolcs Hajdu.

12 mai, Cinemateca Eforie:

19:30 - Film pentru prieteni (2010), regia Radu Jude

15 mai, Cinema Studio:

19:30 - decernarea Premiului Publicului si anuntarea celor 5 spectatori castigatori ai premiilor oferite de sponsorul Premiului, Dell prin System Plus. Gala de inchidere a festivalului in Bucuresti va oferi publicului filmul israelian Ajami (2009), al regizorilor Scandar Copti si Yaron Shani.

Voi la care din evenimentele din cadrul Festivalului Filmului European veti merge?

mai multe detalii pe www.festivalulfilmuluieuropean.roNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje