Filme pe scurt - Melancholia, von Trier, Moominii si Sex and the City 2

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
- Lars von Trier nu ramane mult timp melancolic dupa Penelope Cruz - Penelope, care trebuia sa joace unul din rolurile principale in Melancholia, noul film al lui Trier, a fugit in tari de soare pline pentru al patrulea episod din Piratii din Caraibe. Trier n-a stat mult pe ganduri si a pus-o in loc pe Kirsten Dunst. Melancholia va aparea in 2011, avandu-i in alte roluri pe Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourgh si Alexander Skarsgård (vampirul blond Eric din True Blood). Nu s-au divulgat prea multe detalii despre subiect, dar se pare ca Trier a precizat "No more happy endings".

- Apropo de Skarsgård, urmatorul sau film va fi lansat in vara 2010, Muumi ja punainen pyrstötähti pe numele sau. Pentru cei care nu inteleg (sic!) finlandeza, e vorba de "Moomini si vanatoarea de comete" (Moomins and the Comet Chase), un film de animatie in regia Mariei Lindberg, aflata la al doilea film despre Moomini. Pe langa Skarsgård, in distributie se mai numara Max von Sydow, Mads Mikkelsen, Helena Mattsson, Peter Stormare si Stellan Skarsgård (tatal lui Alexander, care joaca alaturi de fiul sau si in Melancholia lui von Trier). De fapt pe Stellan l-ati mai vazut si in alte filme de von Trier: in Breaking the Waves, Dogville si The Kingdom (Riget).

- Total Film face o frumoasa trecere in revista a editiilor precedente de festival Cannes, de la inceputuri (1 septembrie '39, odata cu al Doilea Razboi Mondial) pana azi, trecand prin momentul bikinilor lui Brigitte Bardot din 1953, prin ororile gastronomice din La Grande Bouffe si prin momentul in care von Trier il gratula pe Roman Polanski (presedintele juriului) cu epitetul "pitic", dupa ce nu luase Palme d'Or pentru Zentropa (Hmm, e a treia stire in care isi baga l'enfant terrible von Trier coada, promitem sa fie ultima de azi :-).

- tot Total Film trece in revista, amanuntit, viata si cariera lui Mickey Rourke, de la tinerelul din Body Heat la Ivan Vanko, Whiplash, personajul negativ din Iron Man 2, rol pentru care se pare ca s-a "antrenat" intr-o inchisoare ruseasca.

- apropo de Iron Man 2 (care apare pe 28 aprilie), azi se lanseaza albumul "AC/DC:  Iron Man 2", un fel de "best of" al trupei. Lista completa a pieselor aici. Mai jos - videoclipul Shoot to thrill, cu fragmente din film.- incep filmarile la The Monk (de Dominik Moll), "gothic suspense thriller", adaptare dupa romanul omonim din 1796. Suna bine? O sa va sune si mai bine poate cu Vincent Cassel in rol principal. Filmul e anuntat pentru 2011.

- intrebarile retorice din Sex and the City nu se termina niciodata. Serialul a fost dragut la inceput, anost si repetitiv spre sfarsit, lung metrajul a fost mai slab decat Sarah Jessica Parker, iar acum... apare partea a doua (lansare pe 27 mai). In Sex and the City 2 cvartetul "40 and fab" ajunge intr-o comedie din ce in ce mai slapstick (cel putin judecand dupa trailer) la... Abu Dhabi. Metropotamul are un flash... forward cu nepotii sai care se vor uita si peste 40 de ani la partea a 20-a din Sex and the City. De dragul viitorului, speram ca personajul Samanthei sa nu isi schimbe calitatile nici la 85 de ani :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje