Filme pe scurt - In memoriam Dennis Hopper si Del Toro renunta la The Hobbit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
- Pe 29 mai a murit actorul Dennis Hopper (74 de ani), dupa ce in octombrie 2009 fusese diagnosticat cu cancer de prostata.

De la primul sau film, un rol secundar in Rebel without a cause (1955), Cool hand Luke ('67), Easy Rider ('69), (in care a si jucat, si regizat, efort rasplatit cu Best First Work la Cannes), The American Friend ('71) Blue Velvet ('86), Speed ('94), pentru care a primit premiul "Cel mai tare personaj negativ" la MTV Movie Awards, pana la Alpha si Omega, animatia care va aparea in toamna asta - Dennis Hopper, The Essential (in 17 amintiri, pe Total Film).- Proiectul The Hobbit lasat balta? Guillermo Del Toro renunta la regia Hobbit-ului (care inca nu a primit startul de la MGM), "dupa ce doi ani am trait, respirat si construit o lume la fel de fascinanta ca cea a Pamantului de Mijloc al lui Tolkien.... E cea mai grea decizie din viata mea". Del Toro va continua sa lucreze la film, din postura de co-scenarist.

- Dupa un declin in 3 episoade si 9 ani, Shrek 4 reuseste totusi sa aiba vanzari mai mari decat Prince of Persia si mai ales decat Sex and The City 2, despre care se banuia ca va rula cu casa inchisa weekendul trecut. Cifre (via boxoffice.com):
    - Shrek Forever After: 145 milioane$,
    - Sex and The City 2: 51 mil.$,
    - Prince of Persia: 37 mil.$.

 .

- S-a anuntat si primul actor din pre-prequelul X-Men: First Class (anuntat deocamdata pentru iunie 2011): James McAvoy in rolul Profesorului X in tinerete (Charles Xavier, jucat de Patrick Stewart pana acum).

- Dupa cum ne asteptam, se anunta si al doilea Sherlock Holmes: 16 dec. 2011. Aceeasi A-Team, Robert Downey Jr., Jude Law si Rachel McAdams, in lupta cu Profesorul Moriarty (despre rolul caruia aparuse un zvon in legatura cu Brad Pitt, ulterior infirmat). Regia tot Guy Ritchie, desigur, dar poate de data asta isi mai vine in fire.

- Daca v-am spune ca lui Woody Allen i se ridica o statuie, unde v-ati astepta sa fie ea? Probabil nu in Kaliningrad. Si totusi, daca ai toate datele problemei, n-o sa ti se mai para ciudat: Kaliningrad, fost oras german, capitala a Prusiei de Est pana cand a fost preluat sub aripa rosie a rusilor in '45, s-a numit dintotdeauna Konigsberg. Numele adevarat al lui Woody Allen este Allen Stewart Konigsberg. Voila "legatura", un fel de gluma cine-geografica a regizoarei Masha Vasyukova.

Statuia, aprobata deja de Woody, va fi pe masura personajului pe care il va reprezenta: o pereche de ochelari (acei ochelari) pe bat, exact la inaltimea nasului lui Allen: 157 cm :)

f
sursa foto: guardian.co.ukNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje